Koldhævet foccacia med blomsterpynt | Opskrift på blomsterfoccacia


Koldhævet foccacia med blomsterpynt | Opskrift på blomsterfoccacia
5 gram gær
5 dl lunken vand
1 tsk honning
2 tsk salt
400 gram hvedemel
100 gram durum
2 spsk aktiv surdej (kan undlades)
Fyld – kan udskiftes efter smag og behag, men jeg har brugt:
- Olivenolie
- Halve cherrytomater
- Bredbladet persille
- Rødløg i tynde skiver
- Havsalt
Rør gær, vand, honning, salt og mel sammen til en tyk grød. Det skal blot lige vendes sammen. Lad det herefter stå en god halv time og passe sig selv. Tilføj surdejen (kan undlades) og giv herefter fuld skrue på røremaskinen i 10-12 minutter.
Når dejen begynder at kravle op ad krogen, slipper kanten og er glat og smidig, ja nærmest som tyggegummi, så er den der. Hvis den ikke er nået dertil efter 7-8 minutter, så prøv at tilsætte en lille smule mere mel. Men pas på ikke at tilsætte for meget – dejen skal nemlig være ret så våd og klistret. Det er hemmeligheden bag det luftige og lækre resultat.
Lad dejen stå et par timer på køkkenbordet og lad den komme godt i gang med at boble inden at du smider den på køl natten over.
Jeg kommer dejen i et ildfast fad med bagepapir, men du kan også komme det på en bageplade med bagepapir.
Kom en smule olivenolie på fingrene og tryk dybe huller i dejen. Dryp dejen med olivenolie og fordel dit pynt. Tryk pyntet en smule ned i dejen. Drys tilsidst med havsalt.

Bages i 15-20 minutter ved 200 grader til gyldent.
