Flagkage - En fødselsdagskage, som et flag

Flagkage Flagkage   Igår havde vi huset fyldt med hele den pukkelryggede til en omgang fødselsdagsbrunch, varm kakao med mini skumfiduser og selvfølgelig fødselsdags flagkage. Kagen her, med et indvendigt flag, var møntet på den voksne del af selskabet, imens den yngre del fik en sjov muffin. Den må i se en af dagene, for jeg tror den også kunne være et hit for nogle af jer. Fødselsdagskagen er med ostecremefyld og smager nu ganske fortrinligt. Lige til sidste øjeblik var jeg ret spændt på om der nu ville være et flag, når vi skar det første stykke. Det var der heldigvis.

Opskrift på flagkage - en rigtig fødselsdagskage 

Til cirka 10 personer Bunde 300 gram smør 300 gram sukker 6 æg 200 gram hvedemel 3 tsk bagepulver 1 tsk eddike 2 tsk vaniljesukker Rød pastafarve Ostecreme 200 gram smør 200 gram flormelis 150 gram Philidelphia flødeost (naturel) 250 gram mascarponeost Pynt 1/4 l fløde pisket til skum og smurt på Flag Guld krymmel og frysetørret hindbær Først skal bundene bages. Smør og sukker piskes sammen. Brug elpiskeren. Herefter tilsættes æg og de piskes godt. Resten af ingredienserne kommes i og dejen piskes godt igennem. Tilsæt som den sidste pastafarven indtil dejen har den rette røde farven. Jeg har kun en 20 cm springform, så jeg kom alt dejen heri og bagte ved 180 grader i cirka 45 minutter. Da bunden var kølet skar jeg den over, så jeg havde to bunde. Har du to springforme deler du selvfølgelig bare dejen i to og justere bagetiden lidt ned. Så skal du i gang med ostecremefyldet. Pisk smør og flormelis sammen til en ensartet masse. Tilsæt ostene og pisk igen. Når kagen skal lægges sammen Det lyder mere besværlig end det er. Egentlig skal man "bare" have fjernet en ring inde midt i begge bunde. Jeg brugte to skåle i to forskellige størrelse til at skære uden om, for på den måde blot at kunne pille en ring ud af bunden. Ringen som tages ud skal være 1-2 cm bred. (Brug kageresterne til romkugler - opskrift HER) Den første bund, som nu var i to lagde jeg på kagefadet. Så skal der fyldes ostecremefyld i ringen. Jeg brugte en ske, men har man en tyl og sprøjtepose er det uden tvivl lettere at bruge. Når ringen er fyldt op med ostecremefyld, så lægges et lag ovenpå hele kagen i samme højde, som ringen er dyb. Når det er lagt ligges anden kagebund ovenpå og ringen heri fyldes med creme. Dette lavede jeg dagen før flagkagen skulle bruges. På dagen piskede jeg en 1/4 liter fløde og smurte over flagkagen og pyntede den med krymmel og flag.