Regnbuekage - let & lækker opskrift, hvor alle kan være med

Indeholder affiliate links

Regnbuekage Opskrift-på-Regnbuekage Regnbuekage-opskrift-på-regnbue-lagkage Pigerne havde til deres fødselsdag bestilt en vaskeægte regnbuekage og selvfølgelig var det, da såben regnbuekage, at de skulle ha'. I weekenden var der bekendt en ret heftig temperatur, så jeg satte mig hurtigt for at regnbuekagen skulle have en frisk smag, så den kunne tåle at blive indtaget under åben himmel med solen brændende i nakken. Det også gerne uden at få kvalme og at kagen lå alt for tungt i maven. Det lykkedes altså ret så godt, hvis jeg selv skal sige det :P Regnbuekagen bestod af drømmekagebunde med fyld af hvid chokoladecreme med revet lime og en frisk hindbærskum med lime på toppen. Mums den blev godt. Bundene var lette, luftige og slet ikke tørre, tiltrods for regnbuekagen var lavet et par dage forinden. Fyldet var sødt, men samtidigt meget friskt og det samme gjaldt topping. Jeg pyntede regnbuekagen med frysetørrede hindbær og lime skal.

Opskrift på drømmekagebunde til regnbuekage 

6 tynde regnbue bunde (20cm springform)
  • 6 æg
  • 5 dl rørsukker
  • 100 gram smør
  • 4 dl mælk
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 11 dl hvedemel
  • Pastafarve (6 forskellige farver)
Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn) Rør sukker og æg til en luftig masse. Smelt smørret, lad køle og tilsæt sammen med mælken. Bland de tørre ingredienser og kom dem i den våde dej. Miks godt. Der bliver cirka 1,5 liter dej, som skal deles i 6 skåle (cirka 0,250 liter i hver skål) og farves i 6 farver. Jeg har brugt springforme med en diameter på 20 cm. Dem har jeg to af, så jeg bagte to bunde ad gangen i cirka 12-14 minutter. Jeg kom bagepapir i bunden og tog dem ud og lod afkøle på flad overflade, så jeg kunne få de næste i ovnen. Lad bundene køle af inden regnbuekagen samles. Bunde regnbuekage

Opskrift på hvid chokoladecreme med lime

  • 1/2 liter fløde
  • 300 gram hvid chokolade
  • 3 blade husblas
  • Skallen af 2 lime
Læg husblassen i koldt vand. Hak chokoladen groft og kom det i en skål. Varm fløden op. Den skal ikke koge. Bare være så varm, at den kan smelte chokoladen og husblassen. Tag fløden af varmen og hæld halvdelen over den hakkede chokolade. Lad stå et par minutter inden du rører rundt, så chokoladen smelter. Hæld resten af fløde over og rør til alt chokoladen er smeltet. Vrid vandet af husblassen og tilsæt til fløde/chokolade blandingen. Rør godt rundt og tilsæt lime skallen. Kom i køleskabet i minimum 3 timer eller natten over. Hvis du kommer husblas på skålen skal det være så tæt på væsken, at der ikke kan dannes kondens. Det kan ødelægge cremen. Når massen er afkølet fuldstændig kan den piskes op til en lækker creme. Pas på ikke at piske for meget, så den skiller. Så kan regnbuekagen lægges sammen med fyldet imellem. Jeg gjorde det faktisk 2 dage i forvejen pga tidspres, men det gør kun noget godt for regnbuekagen, at den får lov at sætte sig.

Opskrift på hindbærskum med lime

  • 1/2 liter fløde
  • 125 gram friske hindbær
  • 1 spsk flormelis
  • Kornene fra en vaniljestang
  • 200 gram mascarpone
Revet skal fra en lime (gem evt. lidt til pynt) Kom kornene fra vaniljestangen i flormelisen og miks godt. Rør sammen med marscaponen og limeskallen. Pisk fløden til den er næsten færdig. Tilsæt hindbær og mascarpone blanding og pisk hurtigt sammen. Så er regnbuekagen klar til pyntning. Jeg smurte blot hindbærskum på regnbuekagen med en spartel og brugte en stjernetyl til at pynte på toppen. Jeg har DETTE sæt, som altid har hvad jeg skal bruge. Jeg dryssede herefter frysetørrede hindbær og limeskal på toppen. Kan sagtens gøres en dag i forvejen. Regnbue lagkage Pynt regnbuekage Regnbue lagkage Find også opskrift på // pølsehorn // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm - mandelbund med hindbærskum og friske hindbær // Hjemmelavede skumfiduser // One pot pasta -