Hjemmebagte grove birkes

Birkes img_2351 Jeg har mange, mange gange bagt birkes. De er så lækre og også rigtig lette at koldhæve natten over, så man kan bage dem lige til morgenbordet. Men jeg har et stykke tid haft lyst til at bage en lidt grovere udgave og det er endelig lykkedes mig at få gjort. De var en succes. Disse kan selvfølgelig også koldhæves. Blot brug en lille klump gær (5-10 gram) og sæt birkesene på en plade som kan gå i køleskabet. Kan sagtens holde sig et par dage i pose på køkkenbordet. Så luner vi dem kort inden spisetid. Kan også fryses.

Opskrift på grove birkes

20 styk 50 gram gær 3 dl vand 1 spsk honning 2 æg 1 tsk salt 100 gram blødt smør 1 dl 5-kornsblanding 8 dl hvedemel med fuldkorn 2 dl speltmel Cirka 1 dl hvedemel til bordet Sesam og hørfrø til toppen   Æggestrygelse: 1 æg, 2 spsk vand og en smule salt.   Gæren opløses i vandet og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Kom mel på bordet. Rul den ud (cirka 20 x 60) og pensl med æggestryggelse. Sidderne lægges herefter ind, så dejen kommer til at lægge i tre lag. Se eventuelt billede. img_2347 Vend herefter dejen rundt, så bunden bliver toppen. Pensl med æggestrygelse og dyp i birkes eller chia. Lad hæve til dobbeltstørrelse og bag herefter ved 220 grader (alm. ovn) i cirka 10-12 minutter. Husk at hold øje, for pludselig går det stærkt.!  

>> Følg med på Instagram HER <<

Grove-birkes img_2349

Vind et års abonnement til MinBio HER

  Find også opskrift på // Snasket kanelsneglekage // Birkes // Brændte mandler i mikroen // Spinatboller // Rødebede boller // Grove rundstykker // Norske klejner // Ris a la mande cheesecake // Toblerone cheesecake // Toffifee cheesecake // Nissepis //