Datenight med en, som er noget helt særlig

Sponsoreret

tempimageforsavetempimageforsave

Jeg har haft datenight med en, som er noget helt speciel for mig. Det er ikke noget jeg har helt vildt lyst til at slynge mig med detaljer omkring, men jeg vil afsløre så meget, at jeg er glad. Meget. Den slags skal man holde fast i og vise, at man sætter pris på. Så det har jeg selvfølgelig gjort. Jeg elsker god kvalitets mad lavet fra bunden af gode råvarer og ikke mindst et glas godt vin dertil, så hvad var mere nærliggende end at lave en tre retters menu, men dertilhørende Hardys vin. Hardys lærte jeg at kende under et event sidste år og siden har jeg været svært begejstret. Deres mere end 150 års ekspertise indenfor vinfremstilling gør nemlig at Hardys stort set har vin til enhver lejlighed. Hvadenten det er en stor middag eller en aften under dynen foran Netflix.

Min vinsmag har ændret sig markant de seneste år. Fra at være mest til vin, som ikke havde den stærke smag, såkaldt tøsevin, er jeg gået til at holde meget af shiraz druen, som ofte er i lidt mere smagsfulde og kraftige vine.

Menuen havde jeg hurtigt fundet på og handlet ind til online, som jeg oftes gør. Jeg er svært begejstret for min faders muslingesuppe, så jeg besluttede at forsøge, at gøre ham kunsten efter. Han har ikke en decideret opskrift, men jeg fik da et par fingerpeg, da jeg lavede min på gefühl ;) Til muslingensuppen er Hardys Stamp sauvignon blanc 2016 et perfekt match med sin lidt tropiske citrus smag. Det blev blot bekræftet under middagen. Til hovedret besluttede jeg mig for en lækker salat og et godt stykke oksekød. Hertil var Hardys Stamp igen et oplagt valg, blot i rødvins udgave baseret på Shiraz druen. Smagen er intens og med noter af hindbær, kirsebær og krydderi. Til dessert serverede jeg en lækker jordbærtærte. Her foretrækker jeg rødvin til. Jeg gik i øvrigt også skridtet videre og brugte begge vin i min madlavning.

Jeg forbedrede altid mest muligt af maden inden middagen skal stå og prøver at vælge så simple opskrifter så muligt. Det gør aftenen en smule hyggeligere, at kunne bruge mest muligt tid med sin gæst(er), istedet for over kødgryderne. Det er altså også derfor der skiftevis er lyst og mørkt på mine billeder ;)

tempimageforsave

Tip: Når man skal lave muslingesuppen kan man på forhold lave suppen af grøntsager og blot varme den op igen lige inden muslingerne skal dampes. På den måde har man lidt ekstra tid til gæsterne.

Opskrift på muslingesuppe

2 personer

450 gram muslinger

1 klat smør

1 løg

2 gulerødder

1/4 knoldselleri

1/2 porre

2 fed hvidløg

3 dl hvidvin (Hardys Stamp)

2 dl vand

1 klat smør

1 spsk karry

1 tsk ingefær

1/4 liter piskefløde

Salt & Peber

3 dl bouillon

Pynt: dild

Skær grønsagerne i fine stykker. Kom en klat smør i gryden og steg dem i cirka 5 minutter. Kom vand og Hardys Stamp hvidvin i gryden og lad retten simre i cirka 20 minutter.

Skyl og rens ("skægget" skal af) muslinger i koldt vand.

Kom muslinger i gryden, under låg og lad dem dampe i cirka 5 minutter til de har åbnet sig.

Imens tager du gryde to, kommer en klat smør i og svitser karry og ingefær. Kom piskefløde i og lad retten koge op.

Tilbage til gryden et. Hæld indholdet af gryden igennem en si med en skål nedenunder. Bouillonen skal bruges i det færdige resultat. Tag de muslinger fra, som ikke har åbnet sig. De er ikke gode. Tag 3 dl af boullionen fra skålen og kom i gryde to. Smag til med salt og peber. Kom suppen i to skåle. Tag muslinger og kom i. Klip lidt dild over. Voila et styks lækker og meget simpel muslingesuppe.

tempimageforsave tempimageforsave

Tip: Salaten kan laves på forhånd, således at kødet blot skal steges, inden menuen serveres.

Vær opmærksom på at kødet skal i marinade mindst 6 timer før (men gerne 24 timer). 

Opskrift på marineret entrecote på en salat af blandt andet jordbær og blåbær

2 personer Marinade: 2 stk entrecote bøffer 2 spsk honning 2 spsk brun farin 2 dl rødvin (Hardys Stamp) 1 lille rødløg hakket fint 1-2 fed hvidløg hakket fint 1 knust peberkorn tempimageforsave Alle ingredienserne røres sammen. Rør især farin og honning godt ud, så det opløses i rødvinen. Læg i en skål med køkkenfilm over eller i en pose beregnet til madlavning. Jeg lader gerne kødet marinere i 24 timer, og mindst 6 timer, hvis det skal gå tjept. tempimageforsave Salat med jordbær & blåbær 1/2 rødløg i tynde skiver 1 god håndfuld rucola 6 jordbær i skiver 1 håndfuld blåbær 8 sukkerærter skåret i mindre stykker 1 lille håndfuld valnødder 3 spsk salattern Rødvins balsamico (efter smag)   Tag to tallerkner og kom rucola på bunden. Fordelen resten af salaten udover, således det tager sig pænt ud. Stænk nu balsamico ud over. tempimageforsave tempimageforsave

Inden servering skal bøfferne steges ved høj varme. Tag dem op af marinaden og rens for løg osv. Kom på panden og steg i cirka 1,5 minut på hver side, hvis du ønsker dem rosa røde. Ellers steger du blot lidt længere. Tag af varmen og lad hvile i cirka 5-6 minutter inden du skære i skiver, som placeres ovenpå salaten.

Den marinerede bøf med den friske og søde salat smagte fantastisk sammen med den intense Stamp rødvin.

tempimageforsave tempimageforsavetempimageforsave

Til jordbærtærten brugte jeg min sædvanlig opskrift. Jeg brugte blot små tærteforme istedet for mit tærtefad. De ser så fine ud sådan nogle små jordbærtærter.

Opskrift på jordbærtærte

7 personer Mørdej: 5 dl hvedemel 100 gram smør 1 dl flormelis 1 æg Mazarinmasse: 100 gram marcipan 1 1/2 dl rørsukker 50 gram smør 1 æg 1 dl mel Marscaponecreme: 1 vaniljestang 1/2 dl flormelis 250 gram marscaponeost 2 dl fløde Det skal du også bruge
: 100 gram mørk chokolade 500-600 gram friske jordbær Tærtefad med diameter på cirka 25cm eller 7 små tærtefade. Step 1: mørdejen Smulder smørret i hvedemelen indtil det er uden klumper. Tilsæt flormelis samt æg og saml dejen. Rul til en kugle og stil på køl i minimum en halv time. Jo køligere dejen er, jo lettere er den at rulle ud. Step 2: mazarinmassen Skær marcipanen i små stykker og ælt det godt sammen med rørsukker. Brug eventuelt en elpisker. Tilsæt smør, æg og hvedemel og pisk godt sammen. Step 3: bag tærte Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Tag mørdejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord. Kom dejen over tærtefadet eller i små tærtefade. Fordel mazarinmassen over mørdejen. Kom i midten af ovnen og bag indtil gylden. Cirka 10-15 minutter. Mine fik 13 minutter. Lad tærterne køle inden næste step. Step 4: kom chokolade på jordbærtærterne Smelt chokoladen over vandbad og fordel det ud over mazarinmassen på tærterne. Kom i køleskabet indtil chokoladen er stivnet. Step 5: lav marscapone creme Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og bland det sammen med flormelisen. Tilsæt marscapone samt fløde og pisk cremen op til den er tyk og luftig. Fordel herefter på tærten. Jeg brugte en tyl, så der kom en smule mønster i. Step 6: pynt med jordbær Skær jordbærrene ud som du ønsker og pynt kagen. Jeg skar i tynde skiver og stængede lidt rabarbersirup på. tempimageforsave tempimageforsave

Behøver jeg sige, at aftenen var en kæmpe succes? Lange og dybe snakke over lækkert mad med matchende vin. Så bliver det ikke meget bedre. Hverken Hardys vin, maden eller selskabet ;) Men faktisk er det også noget af det jeg holder allermest af. At bruge tid med mennesker man har kær over god mad og vin. Så er der bare næsten lagt i kakkelovnen til succes!

Hvis du også synes om det med at matche vin og mad eller bare godt kan li' konkurrencer, så kan du lige nu vinde præmier på Hardys Facebookside ved netop at matche vin - #HardysMatch.