Kanelsneglekage med vaniljecreme



Opskrift på kanelsneglekage med vaniljecreme
Kanelsneglekage dej 25 gram gær 1 dl lunken mælk 50 gram blødt smør 1 spsk rørsukker 1 tsk kardemomme 1/4 tsk salt 2 æg Ca 6 dl hvedemel 1 æg til pensling Vaniljecreme 4 dl sødmælk 1 dl rørsukker 1 æggeblomme 1 vaniljestang 2 spsk maizena majsstivelse Remonce 100 gram blødt smør 2 dl rørsukker (evt. farin) 2 spsk kanel Pynt: Hvid glasur (flormelis og vand) Step 1: lav vaniljecreme Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Til sidst piskes æggeblommen i. Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug Step 2: lav dejen Rør gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da den så kan dræbe gæren. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem. Lad hæve en god time. Imens kan du bikse remoncen sammen. Step 3: lav remonce De tre ingredienser rører godt sammen. Step 4: saml kanelsneglekagen med vaniljecreme Rul dejen ud på meldrysset bord. Cirka en firkant på 35 x 45 cm. Kom først remonce på og ovenpå vaniljecreme. Rul sammen på den lange led og smør snegle på cirka 3 cm bredte. Det giver cirka 15 kanelsnegle. Kom kanelsneglene i en springform med en diameter på 26cm. Fordel med en smule plads imellem. De skal nok hæve op og mødes. Lad efterhæve i cirka 20 minutter. Pensl med æg. Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 25-30 minutter.HUSK AT FØLGE MED PÅ INSTAGRAM @NannaPretzmann og @Mad_til_boernefamilier



