Kanelsneglekage med vaniljecreme

Kanelsneglekage-opskrift kanelsneglekage-med-vaniljecreme-opskrift kanelsneglekage Jeg skylder vist efterhånden en fredagskage eller to. Konceptet har ligesom ikke været så stabilt de seneste måneder, som det plejer. Men jul og ferie til Den dominikanske Republik har taget en del af min opmærksomhed og køkkentid, for den sags skyld. Ergo har jeg faktisk også snydt mig selv, for en del kage. Men denne her dævel af en kanelsneglekage baksede jeg sammen inden vi tog på ferie. Rup og stup blev spist. Men hvem elsker også kanelsnegle og med ekstra snask i form af vaniljecreme har lækkerheden nærmest ingen ende.

Opskrift på kanelsneglekage med vaniljecreme

Kanelsneglekage dej 25 gram gær 1 dl lunken mælk 50 gram blødt smør 1 spsk rørsukker 1 tsk kardemomme 1/4 tsk salt 2 æg Ca 6 dl hvedemel 1 æg til pensling   Vaniljecreme 4 dl sødmælk 1 dl rørsukker 1 æggeblomme 1 vaniljestang 2 spsk maizena majsstivelse   Remonce 100 gram blødt smør 2 dl rørsukker (evt. farin) 2 spsk kanel   Pynt: Hvid glasur (flormelis og vand)   Step 1: lav vaniljecreme Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Til sidst piskes æggeblommen i. Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug   Step 2: lav dejen Rør gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da den så kan dræbe gæren. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem. Lad hæve en god time. Imens kan du bikse remoncen sammen.   Step 3: lav remonce De tre ingredienser rører godt sammen.   Step 4: saml kanelsneglekagen med vaniljecreme Rul dejen ud på meldrysset bord. Cirka en firkant på 35 x 45 cm. Kom først remonce på og ovenpå vaniljecreme. Rul sammen på den lange led og smør snegle på cirka 3 cm bredte. Det giver cirka 15 kanelsnegle. Kom kanelsneglene i en springform med en diameter på 26cm. Fordel med en smule plads imellem. De skal nok hæve op og mødes. Lad efterhæve i cirka 20 minutter. Pensl med æg. Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 25-30 minutter.  

HUSK AT FØLGE MED PÅ INSTAGRAM @NannaPretzmann og @Mad_til_boernefamilier

p1170027 p1170026 Som det sidste skal kagen pyntes med glasur. Jeg lavede blot en hvid af en smule vand og flormelis. Ønsker man en brun tilsættes blot lidt kakao. Kanelsneglekage Kanelsneglekage Find også opskrift på // Gammeldags fastelavnsboller // Fastelavnsboller: wienerbrødsboller med hindbærskum og creme // Toffifee cheesecake // Kanelgifler // Hindbærdrøm // Regnbuekage //