Hjemmebagte hveder

Hveder-opskrift Hveder-opskrift Hveder-opskrift Stor-bededag-hveder På torsdag, dagen før Stor Bededag, er det igen hvede tid. Jeg elsker hveder og jeg husker tydeligt traditionen helt tilbage i min barndom. Flækkede og ristede hveder, gerne med tandsmør og en skive ost. Mums. Den tradition synes jeg er så hyggelig og jeg vil gerne give den videre til mine egne piger. Så selvfølgelig kastede jeg mig over projekt hjemmebagte hveder. Slut resultatet blev enormt godt, hvis jeg selv skal sige det. Store, bløde og luftige boller med smag af kardemomme. Helt perfekte. Heldigvis var børnene enige og de boller jeg egentlig havde lagt i fryseren til på torsdag er allerede taget op og spist, så jeg må have gang i ovnen igen. Jeg skal alligevel have bagt flere af de rustikke stykker, som matcher perfekt med Nutella :P

Opskrift på hjemmebagte hveder

16 styk 50 gram gær 4 dl lunken mælk 50 gram smeltet smør 2 æg 1 tsk salt 2 tsk rørsukker 3 tsk stødt kardemomme (kan undlades) Cirka 12 dl hvedemel Pensling: 1/2 æg   Start med at røre gæren ud i det lune mælk. Tilsæt æg, salt, rørsukker, kardemomme og smør. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel. Lad dejen hæve en times tid på køkkenbordet. Del dejen i 16 stykker og rul til boller. Sæt tæt på en bradepande, således at de vokser sammen, når de hæver og får den karakterisktiske form.

Følg også med på Instagram


Hjemmebagte-Hveder Nedenstående kan undlades, og bollerne kan blot efterhæve 20 minutter på køkkenbordet, men metoden giver ekstra luftige boller. Sæt bradepanden på øverste rille i oven. Kom et ildfastfad i bunden af ovnen og hæld et par liter kogende vand i fadet. Luk ovnen og lad bollerne hæve i dampen i 15-20 minutter. Tag herefter fadet med vandet og bagepladen med hveder ud og tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn). Pensl med æg. Når ovnen er varm skal hvederne bages i cirka 20 minutter til de er gyldne. (Vandet skal ikke bage med)

>> Følg også med på Pinterest << 

Hveder Hjemmebagte-hveder-opskrift Find også opskrift på // Rustikke stykker // Rødbedeboller // Squashboller // Hindbærdrøm // Pizzamuffins // Spinat boller //  

>> HUSK I, I DAG SPARE 20% HOS BOOZT MED KODEN ekstra20, OGSÅ PÅ ALLEREDE NEDSATTE VARER <<