Vesthimmerland, som feriedestination?!

Fulgte du med på Instagram i sidste weekend? Hvis, så kan du umuligt have undgået at være vidne til den hyggeligste familieweekend vi har haft længe. Hvis ikke, så deler jeg en hel del mere om den lige nu. Vi har nemlig været på tur i Vesthimmerland og jeg må indrømme at selv jeg, som jo altså har kommet en del i området, er overrasket over hvor mange fine steder der er, og som jeg slet ikke kendte til. Ovenpå en begivenhedsrig weekend og barndomserfaringer føler jeg mig godt klædt på til at dele en lille mini guide til Vesthimmerland. Og sidder du inde med guldkorn, så hold dig endelig ikke tilbage med at dele dem i kommentarfeltet, så de kan komme os alle til glæde! Vores weekend var en blanding af aktiviteter arrangeret af VisitNordjylland og egne påfund - og dermed egen betaling.

Hvor skal vi bo i Vesthimmerland?

Hele min barndom er jeg kommet på feriecenteret i Rønbjerg. Med familie, til børnefødselsdage og jeg har nogle dejlige minder derfra. Men minderne stopper ikke der. I start tyvere, dengang jeg mødte Dan, arbejdede jeg nemlig på børne- og ungecenteret i Ranum og jeg kom ofte forbi Rønbjerg for at benytte mig af boblebadet, inde i badelandet! Siden dengang har feriecenteret dog fået nye ejere og en upgrade af bygninger og faciliteter. Nu hedder det Landal Rønbjerg og Landal er vi altså fan af herhjemme. Det var også et Landal feriecenter vi boede på i Holland. Det var ret skægt, at være tilbage med egne børn og faktisk var det også første gang, at jeg overnattede på stedet. Hytterne var skønne, indeholdte alt vi skulle bruge og udgjorde en dejlig ramme for weekenden. Ungerne var selvsagt vilde med både badeland og legeland. Et andet hit var bowling. Der er restauranter og købmand på stedet, så egentlig behøver man jo slet ikke at forlade området. Men jeg kan nu også anbefale at handle i Ranum og kokkere lidt i egen hytte.

Hvor skal vi spise i Vesthimmerland?

På vejen mod Rønbjerg slog vi et smut forbi Næsbydale Badehotel. Jeg anede ikke, at stedet lå der, før min mor nævnte det for få uger siden. Beliggendeheden er helt fantastisk og smuk. Jeg er helt forelsket i de gamle detaljer på bygningen. Men, for at være helt ærlig, så er der noget der er lidt off med renoveringen, altså i min optik. Dog har stedet sjæl og charme, som altså opvejer det faktum, og frokosten er bestemt særdeles god, især hvis man er til god gammeldags dansk mad. Især leverpostejen, rullepølsen og de syltede agurker gjorde mine smagsløg glade. Ungerne spiste lagkage, som de var ret begejstrede for. En lagkage, som min mormor ville ha’ lavet den! På havnen i Rønbjerg, lige ved Livø færgen, ligger Rønbjerg fiskehus og det er altså værd at kaste en anbefaling efter. Det var godt og i min optik ret billigt. 198,- for to stjerneskud, 2 fiskefiletter og 2 fiskefrikadeller. Stedet ser ikke ud af meget, men er absolut et besøg værd. Rønbjerg fiskehus I Ertebølle, på campingpladsen, ligger en lille cafe og den slog altså benene væk under os. Allermest fordi der var en helt fantatisk vibe. Ejeren er enormt sød og betjeningen skøn. Der bliver virkelig kredset om kunderne. Der var da også totalt proppet og vi hørte, at der var været fuldt booket de seneste 7 uger i træk, så en reservation er en god ide, hvis du vil være sikker på, at få et bord.  På menuen er pandekager. Både dessert og madpandekager. Signatur retten er en Nordjysk pandekage med brun sovs. Det lyder en smule mærkeligt, men det er altså ikke så ringe, som vi siger i Nordjylland, når vi roser! Runder du Livø, så er et besøg på kroen og deres frokost bestemt også et must. Jeg var især vilde med deres frikadeller og den skønne service. I Gedsted finder du Den gamle foderstof. Et yderst charmerende sted, fyldt med små detaljer, som gør stedet helt unikt. Vi spiste brunch i cafeen på første sal og blev bestemt ikke skuffet. Gode lokal ingredienser med fokus på kvalitet. Udover, at være cafe, sælger de simpelthen også ost og is i underetagen. Jeg vender klar tilbage, for at smage på deres hindbærsnitte og koldskål is! den gamle foderstof

Hvad skal vi se i Vesthimmerland?

Livø er selvfølgelig et must. At tage færgen over til den bilfri ø er en oplevelse i sig selv, som vi alle fem var ret vilde med. Naturen er helt fantastisk og for pigerne var hultræet og spøgelsesskoven lidt af en oplevelse. En anden gang tror jeg at vi vil hapse en madkurv og et tæppe med og holde picnic i skoven under de mere end 300 år gamle træer! Nær Rønbjerg finder du GLENHOLM vingård. Tippen her er måske mest til forældrene, men inden vi nåede Rønbjerg smuttede vi en tur omkring vingården og den dertilhørende butik, hvor vi købte en flaske helt fantastisk rødvin. Glenholm Buteo 2011, hed den, hvis du skulle være blevet nysgerrig. I Ertebølle ligger også stenaldercenteret, som faktisk overraskede mig meget positivt. Ungerne havde proklameret, at de ikke gad på museum, for det er nemlig kedeligt. Men de endte simpelthen med at blive helt opslugt af at male mel og lave muslingesmykker. Og det interessante for børnene og mig selv, er jo netop, at alt kan afprøves. Vi hoppede da også i stenalder kluns og jagtede spor efter dyr. Inden besøget havde vi læst Sigurds Danmarks historie med børnene. Ikke at det er et must, men det fungerede godt for os, at have snakket og læst om stenalderen inden. Vitskøl kloster besøgte vi ingenlunde denne gang, men jeg har tidligere været til et super hyggeligt julemarked der, så kommer du på kanterne i juletiden vil jeg anbefale, at slå et smut forbi.

Hvor skal jeg shoppe i Vesthimmerland?

Nu kommer det selvfølgelig an på hvad du gerne vil shoppe, men er du som mig en smule tøj glad og kan du godt li' at tjekke nye butikker ud, så vil jeg klar anbefale, at besøge Farsø eller Aars. Begge gode handelsbyer med et stærkt lokalliv. Hvis du har lyst til at se lidt mere til stederne, som jeg nævner her i indlægget, så hop over på Instagram, hvor jeg har gemt vores weekend i højdepunkter. Og ligger du inde med spændene cafeer, is der bare skal prøves eller steder man må se, så hold dig endelig ikke tilbage...