Florida med børn - vores bedste tips

Florida med børn Det er efterhånden ved at være et års tiden siden, at vi rejste til Florida med børn og hele den pukkelryggede. Det var en her fantastisk tur og en smule ærgerligt, at det har taget mig så længe at komme til tasterne. Det er nemlig muligt, at jeg har glemt nogle detaljer siden, men jeg vil gøre mit allerbedste for at få alt det bedste med. Vi var afsted i knap 14 dage og brugte den første uge i Orlando og den sidste lille uge i Miami. Det var langt fra nok tid. Vi kunne snildt have brugt langt længere. Florida er jo en kæmpe stat med tonsvis af ting, der skal opleves. Og lad mig lige med det samme nævne, at T.J. Max butikkerne er et must. Lækre mærkevarer til spotpriser. Og Five Guys burger er også et must try. De ser ikke ud af en skid, men er faktisk en drøn godt fastfood burger. Taco bell besøgte vi også og det fortrød vi heller ikke. Egentlig bestod vores kost vist mest af fastfood, så egentlige mad anbefalinger har jeg desværre ikke.

Florida med børn

Florida med børn I Orlando stod programmet selvfølgelig på forlystelsesparker og det var en kæmpe oplevelse for både lange og korte. Faktisk er Florida med børn bare generelt en god ide.

Hvor skal du bo i Orlando

Ikke at jeg har vanvittig stor erfaring med hoteller i dette område, men jeg har da været her en gang tidligere og ikke kun på denne rejse. Det, som det for mig gælder om, er at finde et hotel med pool og en beliggenhed, som ikke er helt hen i vejret i forhold til tema parkerne. Vi havde lejet en bil til at komme rundt i. I denne omgang boede vi Star Island Resort. Et tre stjernet og familievenligt hotel, som lå tæt på både spisesteder og indkøbsmuligheder. Et godt bud på hvor man kan overnatte i Florida med børn.

Hvad skal du prøve i Orlando

Forlystelsesparker er vist nøgleordet, når snakken falder på Florida og især Orlando. Jeg tror faktisk ikke at der er nogle steder i verden, som har flere af slagsen end her. Vi valgte at lægge vores energi på Disney World og Universal Studios. Og i og med vi kom i højsæsonen, så krævede Universal to dage for at nå begge verdner. Men lad mig begynde fra begyndelsen og noter dig, at du skal have den store tegnebog med hjemmefra, for det er dyrt. Vanvittigt og helt absurd dyrt. Vi startede med en fridag dagen efter ankomst. Vi trængte til at sove ud og slaske lidt rundt ved poolen inden de store slag skulle kæmpes. Og det tænker jeg var godt givet ud. Vi var nemlig i forlystelsesparkerne fra morgen til aften og det blev til mange kilometer i benene og friske børn var altså et godt udgangspunkt.

Disney World

Derefter blev det tid til Disney World. Det er verdens største og der er da også fire temaparker og to vandparker. Vi valgte Magic Kingdom og nåede kun igennem en temapark på en dag. Vi prøvede knap noget, men stod f.eks. i kø i halvanden time for at møde Ariel. En kæmpe oplevelse for Sigga. Man kan via Disneys egen app reservere plads, så man kan hoppe køen over. To steder, mener jeg. Vi fik det ikke brugt, da vi var mange afsted sammen. Men hvis man kommer i højsæsonen, så kan det altså godt anbefales. Det bedste ved besøget i Disney var faktisk showet ved slottet og eftermiddags paraden. Det var tilgengæld også gåsehuds godt. På en måde stopper Disney jo ikke med at være magisk bare fordi man bliver voksen. Disney har været så dybe rødder i barndommen og opvæksten, at det, i hvert fald for mig, stadig vækker følelser. Men med det sagt så synes jeg også at parken er mest for mindre børn og oplevelsen - ikke så meget for forlystelserne. Vi tog snacks og vand med og det vil jeg også anbefale. Alt er virkelig dyrt i parken, så det er meget rart at have lidt på forhånd, for ungerne er jo gerne sultne, så snart man er ankommet. Udover Disney World findes der også et helt område med Disney butikker og gratis underholdning. Det hedder Disney Springs.  Julepynts butikken Disneys Days of Christmas er altså et besøg værd.

Universal Studios

Min personlige favorit af de to parker var klart Universal. Det var det i øvrigt også, for 12 år siden, da jeg sidst var i Orlando. Men siden dengang er der jo kommet en Harry Potter verden til, eller faktisk to og de var vist alles favorit. Den vildeste forlystelse vi prøvede var da også Harry Potter 4D forlystelsen. Men tilbage til start, så må jeg igen nævne, at vi var der i højsæsonen og at menneskemængden var crazy og det samme var køerne. Vi havde købt to-dags park to park billetter, som gjaldt til begge parker (og inkluderede Hogwarts tog imellem de to verdner) og express kort. Og det fortrød vi igenlunde. Det betød at vi indtil eftermiddag nærmest kunne vade lige ind til de fleste forlystelser. Ved eftermiddagstid havde de mest populære forlystelser halvandens times ventetid - vel og mærke i express køen. Jeg kan anbefale at starte dagen ud i Harry Potter verden, da der er der menneskemængden og køerne bliver voldsomst senere på dagen. Florida med børn Og husk at prøve en butterbeer - det er næsten et must, når du træder en i den fortryllede verden. Florida med børn Sidste, men ikke mindst kan det anbefales at pakke snacks og vand hjemmefra. Det er crazy dyrt i parken.

Miami

I Miami boede vi også på hotel. Det lagde ned til stranden og var igen valgt ud fra lokation. Værelserne var kæmpestore og med vaskemaskine. Et skønt plus, når man rejser med børn. Navnet på hotellet var Beachwalk Resort. I nød vi igen lidt afslapning inden vi drog mod Everglades. En kæmpe, kæmpe national park med helt fantastik natur. Everglades er den største subtropiske vildmark i USA. Der findes et hav af steder, hvor man kan komme ud med airboats, som vi gerne ville. Det var en ret fantastisk oplevelse, hvor vi samtidig fik set alligatorer på meget nært hold. Florida med børn Et besøg i Miami kræver bestemt også et besøg på Big pink, som bogstaveligt talt er stor og lyserød og servere gigantiske milkshakes og kæmpe retter. Bagefter kan man jo passende kigge forbi Art Deco distriktet, som ligger nærmest lige bag restauranten. Florida med børn Fra Miami tog vi også til

The Keys & Key west

The keys var for mig en helt fantastisk oplevelse. Desværre havde vi kun en enkelt dag, hvor vi både kørte frem og tilbage fra Miami. En køretur på cirka 3 timer hver vej. Jeg kunne snildt have brugt langt længere - både på øerne på vej til Key West og i selve Key West. Der er simpelthen fantastisk smukt. Jeg vil anbefale at pakke rigeligt med roadtrip snacks og holde gode pauser på nogle af de smukke strande. Det kan også være at du er så heldig at spotte en key deer - den er sjælden og findes kun på The Keys.

Robbies marina

Det første stop vi gjorde os var Robbies Marina i Islamorada, cirka halvvejs til Key West. Og det er dæleme et kæmpe, kæmpe must. Her kan du nemlig købe en spand småfisk og fodre tarpons. Tarpons er gigant fisk, som altså gør et kæmpe indtryk, når de hopper efter malingen. Pelikanerne er rimelig nærgående, så pas på fiskene. Robbies marina er muligvis mit bedste Florida med børn tip! Eller i hvert fald en oplevelse som overraskede totalt og alle stadig husker.

[video width="720" height="900" mp4="https://cdn.bloggersdelight.dk/wp-content/blogs.dir/66111/files/2020/01/video-820f369b31d3474b81b2d2f63df798b4.mp4"][/video]

Turtle Hospital - rescue, rehab, release

Vi nåede desværre ikke at besøge skildpadde hospitalet, da tiden simpelthen var for knap. Jeg ville ellers så gerne have haft pigerne med. Jeg er sikker på, at de ville elske det. Og med dit besøg støtter du en god sag og hjælper dyr. Læs mere HER og husk at book tid til en guided tur.

Key West

I old town Key West finder du de smukkeste gamle huse. De gav mig straks lyst til at flytte ind og side på verandaen i en gyngestol og nyde livet. Key West emmer af hygge, er farverig og fyldt med høns. Det er helt fantastisk. Must sees er fyrtårnet, det sydligste punkt og Ernest Hemmingway hus. Husk og smag en key lime pie - et must, når du er på de kanter. Udover det så vil jeg anbefale at tage et smut forbi BO's fishwagon. Det er simpelthen det mest spøjse sted, fyldt med personlighed og karakter. Præcis sådan et sted, som jeg elsker at falde over og besøge. Jeg vil undlade og vise billeder indefra, for ærligt synes jeg at det istedet skal opleves. Florida med børn Læs også // Bangkok med børn // Miniguide til Kreta // Miniguide til Rhodos // Playa del carmen med børn //