En aften med gaveshopperi & lækre chokoladeboller – Nanna Pretzmann
OOTD & rabatkode til jer

En aften med gaveshopperi & lækre chokoladeboller

Gavie tempimageforsave

 

img_6274

Et lille tilbageblik fra sidste uge. Jeg har netop smidt mig i sofaen med en bunke jordbær, chokoladeboller og appelsinjuice. Godt træt i hovedet. Det der med at være alene med børnene er både en velsignelse og en kende hårdt engang imellem. Det ville være ganske rart, at nogle serverede chokoladebollerne for mig og masserede mine tæer. Eller noget 😛 Haha, men til gengæld nyder jeg så de stille aftner i sofaen. I dag er en af de dage, hvor der var stille hos ungerne det sekund de blev puttet. De var alle godt trætte. Ærlig talt er det skønt. Det der med at rende op og ned gør vi os også i engang imellem og det er nu knap så spændene, når man egentligt bare drømmer om et varmt bad, et glas rødvin og en god serie i tv. I stilhed. I kender det nok, ønsket om ro til at sætte to tanker sammen? Men det er nu altså ikke værre end jeg kan mærke, at chokoladebollerne allerede er ved at kurere trætheden. Men de er dæleme også gode. Luftige og med smag af kardemomme. Er det strengt, at fable om chokoladeboller uden at dele opskriften? Ja, lidt egentlig. Så i får den selvfølgelig nederst i indlægget. De er super hurtige og lette at bikse sammen.

Aftenen skal jeg, udover at køre chokoladeboller ned, bruge på at finde en gave til min far. Egentlig havde han fødselsdag i april, men da han jo bor udenlands, så ses vi ikke så ofte. Til gengæld rejser vi hjem til ham på lørdag, så jeg er jo i strålende god tid (host, host) og aner ikke en disse om hvad jeg skal give ham. Som sædvanligt. Kender i det? Nogle mennesker er bare vanvittigt svære at købe gaver til. Ellers også rækker min fantasi bare ikke langt nok. Det er i hvert fald et tilbagevendende problem 😛 Men for der er et men. Jeg har fundet noget skide smart, som kom som kaldet fra himlen. Gavie, et helt nyt koncept, som hjælper med at give inspiration og finde gaver. Også til dem som er svære.

 m.me/252064955261405?ref=nannapretzmann.dk  Det lyder lidt spøjst, men faktisk fungere Gavie super godt og let. Det er nemlig via chatten i Facebook messenger. Man hopper blot på Facebook messenger, hvorefter en robot stiller 3 spørgsmål. Baseret på svarene kommer flere forskellige forslag til gaver frem. Med direkte link til hvor de kan købes. Til min far var forslagene blandt andet grill udstyr og whiskey. Faktisk ret godt ramt, da han virkelig elsker at grille og er lidt af en livsnyder.

Egentlig tænker jeg også, at Gavie er lige til højrebenet, når mænd skal hjælpes lidt på vej med gaver. Derfor testede jeg selvfølgelig også lige hvilke gaver den ville foreslå til mig selv, inden jeg sender tippet videre til x’en. I kunne jo eventuelt gøre det samme, hvis mændene i huset skal guides lidt til næste gavekøb 😛

img_6273

Forslagene var blandt andet et glattejern. Man skulle næsten tror robotten havde luret i mit skab. Mit glattejern er +10 år og trænger seriøst til udskiftning. Andre forslag var Ray Ban solbriller og en Ole Henriksen lift eye gel. Igen man skulle næsten tro chatbotten havde set mine sorte render. Jeg aner ikke om jeg skal være begejstret eller fornærmet 😛

Det jeg godt kan li’ ved Gavie, er at man på forhånd indtaster prisklasse, og derved kun får realistiske forslag og at der er mange forslag. Er der ikke et match første gang finder Gavie blot nye forslag.

Nu er jeg ved at have en smule mavepine af chokoladeboller. Begrænsningens kunst er åbenbart ikke min stærke side. Men i skal selvfølgelig ikke snydes. Eventuelt kombiner chokoladeboller med assisteret gaveshopping direkte hjemme ved skærmen. Jeg tror jeg hopper på grill udstyr – det er altid en sikker vinder.

Opskrift på chokoladeboller

16 styk

50 gram gær

4 dl lunken mælk

50 gram smeltet smør

2 æg

1 tsk salt

2 tsk rørsukker

3 tsk stødt kardemomme (kan undlades)

100 gram hakket chokolade

Cirka 12 dl hvedemel

Pensling: 1/2 æg

 

Start med at røre gæren ud i det lune mælk. Tilsæt æg, salt, rørsukker, kardemomme, smør og chokoladestykker. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men hellere for lidt end for meget mel.

Lad dejen hæve en times tid på køkkenbordet. Del dejen i 16 stykker og rul til chokoladeboller. Sæt tæt på en bradepande, således at de vokser sammen, når de hæver.

Nedenstående kan undlades, og bollerne kan blot efterhæve 20 minutter på køkkenbordet, men metoden giver ekstra luftige boller.

Sæt bradepanden på øverste rille i oven. Kom et ildfastfad i bunden af ovnen og hæld et par liter kogende vand i fadet. Luk ovnen og lad bollerne hæve i dampen i 15-20 minutter. Tag herefter fadet med vandet og bagepladen med chokoladeboller ud og tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn). Pensl med æg.

Når ovnen er varm skal chokoladebollerne bages i cirka 20 minutter til de er gyldne. (Vandet skal ikke bage med).

chokoladeboller

Voila chokoladeboller, som smager forrygende lune og med tandsmør. Perfekte til aftenhygge foran skærmen med gaveshopperi med hjælp fra Gavie.

 

>> Få hjælp til at finde gaver med Gavie HER <<

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OOTD & rabatkode til jer