En snack i madpakken og æggemuffins med spinat/broccoli – Nanna Pretzmann
10 smukke slå-om kjoler (på budget)

En snack i madpakken og æggemuffins med spinat/broccoli

Æggemuffinstempimageforsave tempimageforsave

img_6275

Idag skal det handle om madpakker og Mini Babybel, som er en lækker snack. Men jeg bliver altså lige nød til at nævne, at alle de skole startende børn har fået mig til at spekulere en del. Næste år er det mine ungers tur. Jeg forstår simpelthen ikke hvor tiden er blevet af. Igår lå vi på neonatal afdeling på Aalborg Nord med to bitte små skabninger, som netop var ankommet til verden på dramatisk vis. Med to skræmte forældre til følge. Alt gik heldigvis godt og præcis 3 uger senere pakkede vi sammen og vendte snuden hjem hele to bebser rigere. Sikke en fantastisk oplevelse og jeg er sikker på det også bliver stort den dag de starter i skole. Moderen her fælder nok en tårer eller to. Men for nu nøjes vi altså med 3 børnehavebørn, for den bette er jo også netop startet i samme børnehave.

Men som nævnt, var det egentlig madpakker og Mini Babybel egentlig det vi skulle snakke om idag. Madpakker hører jo ikke kun skolebørn til. I vores børnehave har børnene også selv madpakke med, så jeg har efterhånden et par års øvelse i at være kreativ på den front. Men en smule kreativitet er også nødvendigt, for ikke at køre surt i madpakkeræset. Jeg husker selv hvordan jeg som barn kørte træt i rugbrødsmadder og hvordan selv små ændringer, som en snack var yderst velkomne. Og heldigvis behøves kreativitet ikke altid at være frygteligt tidskrævende. F.eks. er Mini Babybel, som er 100% uden konserveringsmidler og tilsætningsstoffer, et god bud på en lækker snack, som gør madpakken mere indbydende. Den kan blot kommes i madpakken lige som den er og spises lige som den er. Det har længe været et hit i mine ungers madpakke i hvert fald. Og egentlig også en kærkommen snack, om eftermiddagen, når de kommer trætte fra børnehave.

tempimageforsave

Nogle gange bruger jeg også Mini Babybel på andre måder. F.eks. som fyld i sliders. Men mest spiser vi den bare, som den er.

Den anden dag fandt jeg ud af at Mini Babybel faktisk går ret godt med æggemuffins. Altså side om side. Æggemuffinsene blev ret gode og de kan jo varieres i det uendelige med forskellige typer grønt og rester fra køleskabet. Det er også en god måde, at få ryddet op på.

I dag kom der således æggemuffins sammen med Mini Babybel, jordbær og ærter i madpakken. Jeg tænker Mini Babybel, som sig selv udgør en lækker mellem snack. Men med grønt ved siden og et glas vand, er det pludselig også et varieret måltid. På en ganske let og hurtig måde 😉

Opskrift på æggemuffins med spinat/broccoli

Cirka 10 styk

4 store æg

1/2 dl mælk

60 gram revet ost

1 håndfuld spinat

100 gram broccoli

Salt & peber

 

Hak spinat & broccoli meget fint eller kør det i minihakkeren sammen med mælken, indtil du har en jævn masse.

Pisk æg, det revne ost, salt & peber, mælk, spinat og broccoli sammen.

Kom i forme, gerne i et muffinfad, så formene ikke vælter og bag i 15-20 minutter ved 200 grader.

 

>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<

Æggemuffinstempimageforsave

Vupti et styks lækker madpakke med både ost, æg og grønt.

Husk i lige nu kan vinde et GoPro Hero5 kamera ved at gætte på, hvor Mini Babybel nu er smuttet hen 🙂 I kan deltage lige HER.

1 kommentar

  • HerdisSøgaard

    Har lige afprøvet dine æggemuffins. De var så flotte lige, da de kom ud af ovnen, men i løbet af meget kort tid faldt de helt sammen. Hvad tror du, jeg har gjort forkert.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 smukke slå-om kjoler (på budget)