Smølfe muffins 

    

   
Jeg har allerede vist jer den fødselsdagskage, hvor der kommer flag frem, når man skære i den. Den var til de voksne i mit og Bette Måsens fødselsdagsselskab. Til børnene havde vi lavet noget helt andet. Nemlig smølfe muffins. Selve Smølfen består af flødebolleskum, så der er altså ikke sparet på sukkeret 😉


Opskrift på smølfe muffins

Cirka 16 stk 
Chokolademuffins 

100 gram hakket chokolade

100 gram smør

2 æg

3 dl sukker

3 dl hvedemel

1 tsk bagepulver

4 spsk kakaopulver

1 dl mælk
Flødebolleguf

1/2 dl vand

150 gram sukker

80 gram glukosesirup

2 tsk vaniljesukker 

80 ml æggehvide 

2 spsk sukker
Du skal også bruge

Sukkerøjne

Blå pastafarve 
Muffins:

Alle ingredienserne pånær chokoladen kommes i en skål og piskes sammen. Tilsidst vendes chokoladestykkerne i og dejen kommes i forme. Jeg bruger altid en muffin bageform, så jeg slipper for væltede muffins, når de kommer i ovnen. 

Bages i cirka 15 minutter ved 200 grader.
Flødebolleguf:

Kom vand, sukker, glukosesirup og vaniljesukker i gryde og lad det koge op til 117 grader. 

Imens det koger op pisker du æggehvider og de 2 spsk sukker til en stiv masse. 

Når massen når de 117 grader tilflytter du det meget forsigtigt til æggehvidderne, imens du pisker. Husk meget langsomt, da det ellers kan skille. Pisk videre indtil massen er afkølet og stift (cirka 15 minutter).

Den ene halvdel af flødebolleguffet kommes i en sprøjtepose. Den anden del farver du med meget lidt blåpastafarve smølfe farvet. Herefter kommes det også i sprøjtepose.  

Så skal du ha’ fat i dine muffins. Start med at sprøjte blåt skum på og lav herefter en hue med det hvide flødebolleguf. Sæt sukkerøjne på og lav en lille næse imellem dem.

Voila, så har du de allerfineste smølfe muffins. 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?