Makeover af vores udestue – Nanna Pretzmann
Fucking endelig 2 streger..

Makeover af vores udestue

Primacol betonmailing og klassisk stuk

Vores udestue har længe været sådan et rum, som ikke rigtigt er blevet brugt, som andet end gæsteværelse. Gulvet var grimt og væggene kedelige. Men med en lille indsats fra både Dan og jeg, så er udestuen helt og aldeles forvandlet. Det tog godtnok lidt længere end forventet. En yderst velkommen graviditet har nemlig stjålet det meste af min energi og i tillæg givet en del kvalme og projektet har derfor lagt lidt stille. Men billederne her fik jeg taget inden jeg rejste til Litauen i sidste uge og planen var så at udgive indlægget, imens jeg var afsted, men tiden rendte fra mig. Men nu skal det altså være!

Dan har lagt nyt gulv, som nu matcher gulvene i rummene, som ligger op til. Og det pynter gevaldigt. Væggene har jeg frisket op med Primacol betonmaling og klassisk stuk. Og især den grønne væg har jeg fået en hel del spørgsmål på. Og jeg forstår det godt. Den er blevet så pæn! Generelt er det helt vildt hvad det kan gøre for et rum at give nogle af væggene lidt farve.

Men inden jeg viser jer mere, så tænker jeg lige, at du får lov at se lidt før-billeder. Og ja det roder ad h til. Som sædvanligt glemte jeg at tage billederne inden jeg gik igang. Men jeg tænker, at du alligevel får en fornemmelse af rummet.

Makeover af udestue med Primacol

Før billeder:

Og så var det bare at gå i gang. Jeg var lidt spændt på hvordan betonmaling og klassisk stuk ville være at arbejde med, men der var ingen grund til bekymring. De er begge ganske lette.

Jeg startede med at give alle overflader kontakt primer for bedre vedhæftning. Og jeg besluttede mig faktisk for også at give vindueskarmene en omgang, for at slippe af med de grimme fliser og den beslutning takker jeg mig selv for. Det er blevet så godt og betonmaling og klassisk stuk står virkelig godt til hinanden.

Betonmaling

Betonmalingen skal omrøres grundigt inden brug

Men inden jeg springer videre er det vist på en lille plads med en hurtig gennemgang af produkterne hver for sig.

Jeg har valgt farven Elbrus, men betonmaling findes i flere farver.

Som nævnt startede jeg med at grunde de vægge og fliser, hvor jeg ville bruge betonmaling. Herefter gav jeg første omgang betonmaling. Jeg påførte med en rulle og brugte et filtsebræt til at glatte betonmalingen ud med. Lod det tørre i 24 timer. Gav anden gang. Dog langt mere tilfældigt og med store felter, således at væggen blev rå og rustik. Glattede. Det fik igen lov at tørre 24 timer inden de fik Dekorativ lak, for at benytte overfladen. En meget hurtig gennemgang og en uddybende guide og video findes selvfølgelig hos Primacol.

Efter billeder

Betonmaling Primacol Betonmaling Primacol Betonmaling Primacol

Så hvor fine vindueskarmene er blevet. Og hvor godt betonmaling fungere op ad klassisk stuk. Den grå og grønne går så godt sammen.

Betonmaling Primacol

Så mangler vi blot at få lofterne malet

Klassisk stuk

Klassisk stuk var det jeg var allermest spændt på at arbejde med. Men der var vitterligt ingen grund til bekymring. Det er let at arbejde med og det som tager længst tid er tørretiden imellem lagene. Jeg blev ret forelsket i en grøn version af stukken, som jeg så på Primacols instagram. Klassisk stuk kan tones med kolorant farverne, som findes i 15 forskellige farves.

Jeg startede, som nævnt, med at påfører primer, for at sikre mig hæftning. Herefter første lag klassisk stuk, som jeg fordelte med et spartel. Tørring i minimum 6 timer og næste lag klassisk stuk. Andet lag med en lidt lysere toning end første lag. Det er med til at forstærke spillet i overfladen. Efter 48 timer påførte jeg voks. Altså virkelig en simpel proces, som egentlig ikke kræver de store egenskaber – blot tid. Og resultatet er så vanvittigt flot. Jeg er simplethen så tilfreds og glad for det!

Find en udførlig guide til klassisk stuk

Efter billeder

Klassisk stuk primacol Klassisk stuk primacol Klassisk stuk primacol Klassisk stuk primacol

Vi mangler stadig udskiftning af lamper og så drømmer jeg om mange, mange flere planter. Jeg sukker efter lidt orangeri/vinterhave stemning, som altså kræver mere grønt.

 

10 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fucking endelig 2 streger..