Færøsk æblekage

5.0 from 1 vote
Færøsk æblekage

Færøsk æblekage

Færøsk æblekage

Jeg er dybt facineret af Færøerne og vil meget gerne tilbage for tredje gang og sikkert igen derefter. Den smukke natur og barske natur er fantastisk og på en eller anden måde føler jeg mig helt enormt draget. Jeg kan ligesom ikke få nok.

Vi har jo netop besøgt Færøerne. Og på Gomagott fik vi den lækreste kage, som de kaldte en “kokusmarengs vio súreplum og sjokulátu”. Herhjemme kaldes den åbenbart en Færøsk æblekage har jeg senere fundet frem til. Kagen smagte så godt, at jeg selvfølgelig har kastet mig over, at lave min egen version. Og vi har siden lavet og spiste den mange gange. Egentlig synes jeg først det lød en smule spøjst med æbler i, men det smager altså fantastisk godt. Færøerne kan noget med kage!

Færøsk æblekage

Jeg synes dog fyldet i kagen, vi fik på Færøerne, var lige lovligt tungt, så defor har jeg tilføjet creme fraice til fløden. Men er du til ren flødeskum, så hold endelig igen med creme fraichen eller undlad den blot helt.

Jeg bruger gerne syrlige og sprøde æbler, da det giver en god kontrast til alt det søde og tunge i kagen. Men det er sikkert en smagssag, hvad man foretrækker her.

Ligger du inde med en god opskrift fra Færøerne? Så vil jeg hjertens gerne have den, så send den endelig min vej.

Er du på udkig efter en smule mere inspiration til kager, is og desserter, så kan jeg anbefale at kigge i kategorien kager, is og desserter. Her finder du nemlig lige præcis masser af inspiration til din næste kage.
Det kunne f.eks. være en flødebollekage eller en chokoladebombe. Hvis du er mere til is, så kunne du kaste dig over hjemmelavet M&M’s is. Det tager kegler ved ungerne kan jeg hurtigt afsløre.

Færøsk æblekage

Recipe by NannaPretzmann.dk
5.0 from 1 vote
Antal

8-10

personer
Forberedelse

30

minutes

Ingredienser

  • Ingredienser til bunde:

  • 4 stk. æggehvider

  • 200 gram sukker

  • 50 gram kokosmel

  • Ingredienser til fyld:

  • 2 1/2 dl fløde

  • 200 gram creme fraiche

  • 1 tsk. vaniljesukker

  • 4 stk. syrlige æbler

  • 50-100 gram mørke chokoladeknapper

  • Ingredienser til karamel:

  • 200 gram sukker

  • 50 gram smør

  • 1 dl fløde

  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Pisk 4 æggehvider og sukker helt hvide og seje. Skålen skal kunne vendes på hovedet uden, at det ryger ud. Vend kokos forsigtigt i.
  • Tegn to cirkler med en diameter på cirka 22 cm på et stykke bagepapir. Fordel marengsen ligeligt derpå.
  • Bages ved 150 i cirka 25-30 minutter. Lad bundene køle helt af.
  • Kom sukkeret i en gryde og lad den smelte ved lav temperatur, så den ikke brænder på. Du skal ikke røre i den. Blot lade den smelte.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.
    Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.
    Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde. (Vær obs på, at den tykner/stivner en del, når den køler). Tilsæt vaniljesukker og rør godt rundt.
    Lad køle.
  • Fløden piskes stiv, æbler skæres i mundrette stykker. Flødeskummet, creme fraiche, chokoladeknapper og æbler vendes herefter forsigtigt sammen.
  • Tag den første bund. Fordel flødemassen. Den anden bund kommes ovenpå. Karamellen fordeles og kagen pyntes med kokosflager og eventuelt hindbær.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Færøsk æblekage
Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?