Vi elsker hvidløgsflutes herhjemme. Det er simpelthen et must på en god grillaften. Dog synes vi noget bedre om kvaliteten af brødet på vores egne italienske flutes, så hvorfor ikke forsøge at kombinere? Det gjorde vi, og det med succes.
Vi er ret glade for hvidløg, men hvis du vil have en mere diskret hvidløgssmag, så skær ned på fedene i pestoen.
Italienske flutes med hvidløgspesto
3-4 stk italienske flutes med hvidløgspesto
25 g gær
3 spsk olie
5 dl lunken vand
200 gram durummel
500 gram hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
Lidt havsalt til drys
Hvidløgspesto
5 fed hvidløg
1/2-1 dl olie
En stor håndfuld persille
40 gram parmesan
1 tsk salt
Opløs gæret i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt sammen.
Lad dejen hæve i cirka halvanden time.
I mellemtiden kan du tilberede pestoen. Alle ingredienserne skal en tur i minihakkeren indtil konsistensen er som pesto. Smag til og erstat eventuelt med andre krydderurter, hvis du foretrækker det.
Drys lidt mel ud over et bord og tag dejen. Træk den ud til en firkant. Den skal ikke rulles eller æltes, men trækkes. Kom pesto på den ene halvdel og læg sammen.
Del herefter dejen i 4 stykker. Jeg bruger altid en pizzaskære. Tag i hver ende og sno i modsat retning et par gange.
Sæt flutsene på en bageplade. Lad hæve en halv time. Drys med havsalt.
Ovnen skal varmes op til 225 grader og der skal stå et lille fad i bunden med vand. Brøddene skal bage i 15-20 minutter og når de har bagt halvdelen af tiden tager du fadet med vand ud og lader dem bage færdigt. De er lækre gyldne og brune, når de er færdige. Lad dem køle på en bagerist.
Find også opskrift på // Lasagne muffins til madpakken // Minitærter med kylling // Lækre pizza boller // Bounty cheesecake //