Tanghulu – opskrift på kandiseret frugt

3.5 from 8 votes
Tanghulu opskrift

Tanghulu florerer lige nu nærmest allesteder på TikTok, Instagram og Youtube. Det er en slags kinesisk snack, som bedst forklares som kandiseret frugt. Samme lag sukker, som vi selv kender fra kandiserede æbler på julemarkeder.

Jeg havde set det, børnene havde set det og så måtte vi selvfølgelig prøve det af. Jeg havde egentligt regnet med, at det blot var hypet, men det smager faktisk virkelig overraskende godt. Vi var i hvert fald vilde med det.

Tanghulu

Men når man tænker på jordbær svøbt i sprødt sukker, så giver det måske pludselig mening at det smager ganske godt. Vi prøvede at lave tanghulu med både melon, vindruer og jordbær og vi synes det fungerede bedst med vindruer og de ikke alt for modne jordbær. En lidt ‘hård’ frugt eller bær virker bedst med sukkerlagen. Melonen bliver hurtig for fugtig. Så derfor tror jeg også umiddelbart at det vil fungerer godt med blåbær. Men vores favorit var vist vindruerne.

Vi brugte rørsukker og det gav sukkerlagen et gult brunt skær, så vil man undgå det skal man have fat i almindelig hvidt sukker.

Udover tanghulu finder du masser af inspiration til is, kager og desserter her på NannaPretzmann.dk. Jeg kan blandt andet anbefale at du kigger forbi toffifee cheesecake eller Snickers islagkage. Er du mere til chokoladekage så synes jeg du skulle prøve Daim chokoladekage eller black magic – den ultimative chokoladebombe. Inden du kaster dig over de klistrede karamelsnegle med pekannødder. De er bløde, luftige og helt fantatiske.

Og nu hvor jeg har dig vil jeg også nævne at jeg efterhånden har delt en hel del opskrifter på bagværk i nærmest alle afskygninger. Nogle af mine egne favoritter er barselsboller og sødmælksfranskbrød. Men koldhævede håndværkere og verdens bedste hvidløgsflutes med ost er nu også i blandt de favoritter jeg vil anbefale dig at prøve.

Tanghulu – opskrift på kandiserede bær og frugter

Recipe by NannaPretzmann.dk
3.5 from 8 votes
Forberedelsestid

5

minutter
Tilberedningstid

20

minutter

Det skal du bruge:

  • 1 pakke bambuspinde

  • Blandt frugt og bær

  • Sukker og vand (vi brugte 4 dl sukker og 2 dl vand)

  • Vand med isterninger

Sådan gør du

  • Vi brugt melon, jordbær og vindruer, men synes klart det fungerede bedst jordbær og vindruer. Blåbær ville sikkert også være godt!
  • Skyl frugt, tør det godt, skær ud og kom på bampuspinde.
  • Varm sukker og vand op i en gryde til 150 grader. Vi havde kun rørsukker. Det virkede, men har en let brunt skær om frugtet, så hvidt sukker er nok bedre.
  • Kom vand og isterninger i en skål til hurtig afkøling.
  • Nu dypper du frugtpindene i det brandvarme sukker og herefter i isvandet.

Opskrift video

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?