Regnbuekage – let & lækker opskrift, hvor alle kan være med

Indeholder affiliate links

Regnbuekage

Opskrift-på-Regnbuekage

Regnbuekage-opskrift-på-regnbue-lagkage

Pigerne havde til deres fødselsdag bestilt en vaskeægte regnbuekage og selvfølgelig var det, da såben regnbuekage, at de skulle ha’. I weekenden var der bekendt en ret heftig temperatur, så jeg satte mig hurtigt for at regnbuekagen skulle have en frisk smag, så den kunne tåle at blive indtaget under åben himmel med solen brændende i nakken. Det også gerne uden at få kvalme og at kagen lå alt for tungt i maven. Det lykkedes altså ret så godt, hvis jeg selv skal sige det 😛 Regnbuekagen bestod af drømmekagebunde med fyld af hvid chokoladecreme med revet lime og en frisk hindbærskum med lime på toppen. Mums den blev godt. Bundene var lette, luftige og slet ikke tørre, tiltrods for regnbuekagen var lavet et par dage forinden. Fyldet var sødt, men samtidigt meget friskt og det samme gjaldt topping. Jeg pyntede regnbuekagen med frysetørrede hindbær og lime skal.

Opskrift på drømmekagebunde til regnbuekage 

6 tynde regnbue bunde (20cm springform)

  • 6 æg
  • 5 dl rørsukker
  • 100 gram smør
  • 4 dl mælk
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 11 dl hvedemel
  • Pastafarve (6 forskellige farver)

Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn)

Rør sukker og æg til en luftig masse. Smelt smørret, lad køle og tilsæt sammen med mælken.

Bland de tørre ingredienser og kom dem i den våde dej. Miks godt.

Der bliver cirka 1,5 liter dej, som skal deles i 6 skåle (cirka 0,250 liter i hver skål) og farves i 6 farver.

Jeg har brugt springforme med en diameter på 20 cm. Dem har jeg to af, så jeg bagte to bunde ad gangen i cirka 12-14 minutter. Jeg kom bagepapir i bunden og tog dem ud og lod afkøle på flad overflade, så jeg kunne få de næste i ovnen.

Lad bundene køle af inden regnbuekagen samles.

Bunde regnbuekage

Opskrift på hvid chokoladecreme med lime

  • 1/2 liter fløde
  • 300 gram hvid chokolade
  • 3 blade husblas
  • Skallen af 2 lime

Læg husblassen i koldt vand.

Hak chokoladen groft og kom det i en skål.

Varm fløden op. Den skal ikke koge. Bare være så varm, at den kan smelte chokoladen og husblassen.

Tag fløden af varmen og hæld halvdelen over den hakkede chokolade. Lad stå et par minutter inden du rører rundt, så chokoladen smelter. Hæld resten af fløde over og rør til alt chokoladen er smeltet.

Vrid vandet af husblassen og tilsæt til fløde/chokolade blandingen. Rør godt rundt og tilsæt lime skallen.

Kom i køleskabet i minimum 3 timer eller natten over. Hvis du kommer husholdningsfilm på skålen skal det være så tæt på væsken, at der ikke kan dannes kondens. Det kan ødelægge cremen.

Når massen er afkølet fuldstændig kan den piskes op til en lækker creme. Pas på ikke at piske for meget, så den skiller.

Så kan regnbuekagen lægges sammen med fyldet imellem. Jeg gjorde det faktisk 2 dage i forvejen pga tidspres, men det gør kun noget godt for regnbuekagen, at den får lov at sætte sig.

Opskrift på hindbærskum med lime

  • 1/2 liter fløde
  • 125 gram friske hindbær
  • 1 spsk flormelis
  • Kornene fra en vaniljestang
  • 200 gram mascarpone

Revet skal fra en lime (gem evt. lidt til pynt)
Kom kornene fra vaniljestangen i flormelisen og miks godt. Rør sammen med marscaponen og limeskallen.

Pisk fløden til den er næsten færdig. Tilsæt hindbær og mascarpone blanding og pisk hurtigt sammen.
Så er regnbuekagen klar til pyntning. Jeg smurte blot hindbærskum på regnbuekagen med en spartel og brugte en stjernetyl til at pynte på toppen. Jeg har DETTE sæt, som altid har hvad jeg skal bruge. Jeg dryssede herefter frysetørrede hindbær og limeskal på toppen. Kan sagtens gøres en dag i forvejen.

Regnbue lagkage Pynt regnbuekage Regnbue lagkage
Find også opskrift på // pølsehorn // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm – mandelbund med hindbærskum og friske hindbær // Hjemmelavede skumfiduser // One pot pasta –

Follow:
Share:

35 Comments

  1. 7. juni 2016 / 10:15 am

    Ser lækkert ud og tillykke med tvillingerne. Vi var også ude i en regnbuekage til min den ene tvilling til deres 4-års fødselsdag for nogle måneder siden – den anden havde bestilt en Ninjagokage :-). KH Dorte

  2. Anette
    27. oktober 2016 / 6:24 pm

    Hejsa. Kommer hindbærene bare i uden at de bliver kogte?

  3. Camilla rydahl
    3. april 2017 / 5:28 pm

    Hvad koster det at lave den dubhar lavet her? Og hvor mange er det til? Jeg skal ha lavet en til 40 gæster.. lige nu virker det uoverskueligt

    • 3. april 2017 / 8:29 pm

      Der må jeg være dig svar skyldig. Et sæt med pastafarve koster f.eks. selvfølgelig lidt, men det holder så længe 🙂

  4. Betina
    20. april 2017 / 9:22 pm

    Hvor mange personer er der til i sådan en kage?

    • ditte
      21. februar 2018 / 8:10 am

      hej

    • ditte
      21. februar 2018 / 8:10 am

      hvor meget koster kagen til at koste? fordi har en søn som virkelig meget gerne have en regnbue kage :O

  5. Tina
    15. juni 2017 / 8:11 am

    Hejsa, ser lækkert ud, det må jeg prøve 😃
    Har du prøvet at bage den i en firkantet form i en større udgave? Hvis ja, hvor lang tid bagte du så bundene i?😜

  6. Anna-marie
    19. marts 2018 / 3:37 pm

    Hej, tænkte, hvis jeg vil lave dem i 28 dia. Spring, tror du så jeg skal dobbelt opskriften?

    • 19. marts 2018 / 5:54 pm

      Uhh godt spørgsmål – den slags er jeg ikke helt så god til at udregne. Men umiddelbart ville jeg nok lægge en halv gang oveni.. men jeg ved ikke om jeg er helt off. Det er rent gæt 🙈

  7. Johnny
    9. maj 2018 / 9:48 am

    Under afnittet med chokoladecremen, skriver du at hvis man lægger husblas over skålen i køleskabet, skal det ligge så tæt at der ikke dannes kondens. Mener du husholdningsfilm i stedet for husblas?

    • 9. maj 2018 / 2:46 pm

      Hov – det giver jo ingen mening. Jeg mener husholdningsfilmen 🙂

  8. 22. maj 2018 / 9:02 am

    Hvor lang tid tager det

  9. Frida flora harrestrup lauritzen
    22. maj 2018 / 9:04 am

    Hvor lang Tid tager opskriften ca.?

  10. Annemari
    16. september 2018 / 12:29 pm

    Jeg forstår ikke det du skriver med “hvis du kommer husblas på skålen” – hvad mener du??

    • 16. september 2018 / 1:17 pm

      Hvis du kommer husholdningsfilm på skålen, så skal det være så tæt på væsken, at der ikke kan dannes kondens. Det kan ødelægge cremen 🙂

  11. Henriette
    19. september 2018 / 10:35 pm

    Hvor mange personer er der ca til?

    • 20. september 2018 / 4:41 pm

      10 + vil jeg sige. Kagen bliver ret høj, så det er ikke store stykker man skal skære 🙂

  12. Helle
    2. oktober 2018 / 11:06 am

    Hej 🙂 mine drenge bliver 3 på lørdag. Og jeg tænker at jeg vil prøve din opskrift. Har du nogen idé om, om det kan lade sig gøre, at lave bundene nogle dage i forvejen og så samle kagen dagen før? Tror du, bundene blive for tørre, hvis de kommer i køleskab nogle dage?
    Venlig hilsen Helle.

    • 2. oktober 2018 / 8:48 pm

      Hejsa Helle,

      Jeg lavede den selv et par dage før sidst. Lagde faktisk også bundene sammen og ventede med at komme fløden på til selve dagen. Det gik så fint 🙂

      KH
      Nanna

  13. Mia
    12. marts 2019 / 12:06 pm

    Kan de fryses?

  14. Anita
    26. maj 2019 / 4:30 pm

    Hej
    Ved du om man kan pynte med chokoladeknapper ovenpå hindbær skummet? Jeg tænker på om de vil “smelte” eller om de kan holde form og farve 🙂

    • 29. maj 2019 / 10:08 am

      Hejsa☺️

      Jeg ville nok bare vente til lige inden servering med at komme dem på☺️

      KH
      Nanna

  15. Ditte
    8. august 2019 / 9:28 am

    Hej. Den ser lækker ud og vil lave den til min datters 1 års fødselsdag her i weekenden. Der skal jo lime i chokoladen.
    Men du har skrevet i beskrivelsen af hindbærskummen noget med limeskal. Men det står ikke under ingredienserne. Hvor meget lime skal der i den?

    • 9. august 2019 / 5:27 pm

      Hov ja det kan jeg da godt se☺️ Faktisk river jeg blot en enkelt og smager til, til at jeg synes den sidder i skabet☺️

  16. Seb
    7. januar 2021 / 5:43 pm

    Æg? Mener du ikke kun hvider??? Det er en voldsom bastant dej!!

    • 9. januar 2021 / 10:17 am

      Bastant er den nu ikke. Tværtimod er den meget luftig 🙂

      • Sebastian
        9. januar 2021 / 12:45 pm

        Hm, fulgte opskriften til punkt og prikke, og endte med bunde, der i konsistens minder mest om en fast honningkage. Matcher i øvrigt dit billede meget godt udseendemæssigt, men ikke så spiselig ugen … Udover creme og pynt.

        • 17. januar 2021 / 6:54 am

          Hej Sebastian,

          Det er svært for mig, at gætte, hvad der kan være gået galt. Konsistensen skulle ha’ være ala drømmekage.

          KH
          Nanna

  17. Christina Christensen
    17. juni 2021 / 10:14 am

    Hej Nanna 🤗 Hvor meget pasta farve skal der i??

    • 17. juni 2021 / 11:32 pm

      Til at du er tilfreds med farven 🙂 Pastafarve er ret koncentreret, så der er ikke behov for meget mere end en knivspids!

Leave a Reply


Looking for Something?