Ingen madpakke uden kanelgifler – Nanna Pretzmann
Hele vejen til Elofonisi 

Ingen madpakke uden kanelgifler

kanelgifler

kanelgifler

Pludselig gik det op for mig, at jeg altid bager boller, pizzasnegle og sandwichboller i alle mulige afskygninger til madpakkerne, når vi skal på tur i det blå, men kanelgifler køber jeg altid en lille pose Pågen af og tager med. Faktisk har jeg aldrig skænket det en tanke og lave dem selv, men hvorfor egentlig ikke? Nu er det i hvert fald afprøvet og fredagskagen i denne uge er altså kanelgifler og dem skal man altså ikke skimse ad. Jeg elsker kanelgifler. Første portion blev alt for stor og væltede under bagningen i ovnen. Anden portion blev lige i øjet størrelsesmæssigt. Fyldet har det med at løbe lidt ud, men jeg har læst mig frem til at en 1 spsk mel i fyldet vil ændre det faktum. Det vil jeg afprøve næste gang. Har i prøvet, så giv gerne lyd om det virker 🙂

Opskrift på kanelgifler

Cirka 35 kanelgifler

Dej:

 • 25 gram gær
 • 5 dl mælk
 • 1 1/2 dl rørsukker
 • 1/2 tsk kardemomme
 • 1 tsk salt
 • 50 gram blødt smør
 • Cirka 700 gram hvedemel (14 dl)

Fyldet:

 • 200 gram smør
 • 1 1/2 dl rørsukker
 • 1 dl farin
 • 4 tsk kanel

 

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og den bløde smør. Rør hvedemelet i lidt efter lidt og ælt til sidst dejen godt igennem. Lad hæve i en time eller to.

Imens forberedes fyldet. Smør, rørsukker, farin og kanel piskes sammen til en jævn masse.

Del dejen i to og rul ud i firkanter (cirka 20 x 60 cm). Kom fyldet på ud til kanterne. Jeg synes teknikken, hvor mindst fyld render ud er når man tager cirka 2 cm kant og lægger ind over firkanten. Trykker sammen og lægger over igen. Fortsæt til du har en flad pølse. På billede nedenfor ses hvordan.

kanelgifler-opskrift opskrift-kanelgifler

Skær kanelgiflerne ud i cirka 3 cm brede. Lad efterhæve 20 minutter på bageplade.

Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn) og bag i 10-12 minutter.

 

Se også opskrift på // Pizzasnegle // Rødbedeboller // Spinatboller // One pot pasta – frisk pasta med ærter og asparges // One pot pasta med kødsauce // Pølsehorn // Pølsehorn med spinat // Regnbuemuffins // Regnbue lagkage // Flag kage //

 

 

8 kommentarer

 • De ser lækre ud 🙂
  Lige en lille sproglig rettelse, det hedder: kimse af 🙈 Ikke skimse 😀
  Det kan selvfølgelig være en slå fejl 🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mia

  Så er de lavet, og ligger til afkøling. De dufter fabelagtig godt, men ligner PÅ INGEN MÅDE dine 😂
  jeg prøvede med mel i fyldet, og den første plade så fin ud, på trods af de mange sjove former gifler havde fået. På den anden plade var fyldet dog løvet noget mere ud, som det plejer 😕
  smagen må jeg vende tilbage med 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Okay, så det er 50/50 om fyldet flyder ud med mel – jeg må eksperimentere lidt☺️Jeg bagte også et par eller 4 plader (samme dag, blev stædig 😛 ) før formen blev og de ikke væltede.. Det lykkedes da jeg lavede dem så små som muligt 🙂 Ellers væltede de, når de hævede i ovnen. Men de smager jo heldigvis lige godt af den grund 😂 Vi væltede jo pludseligt rundt i gifler pga min stædighed 😂 Håber de smager ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Smagen er fantastisk, og jeg skal til at lave endnu en portion 😝
   Jeg kunne ikke smage at der var mel i snasket, men idag bliver de lavet som alm kanelsnegle i forme 😉
   Sidst fik jeg langt flere end 35 ud af en portion, og det selv om de var pænt store, mange af dem 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt de smagte 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Nanna,

  Mine står pt til hævning.
  Dejen er ret våd, også selvom jeg har brugt de 700g mel, som din opskrift foreskriver.
  Er det meningen?

  Jeg glæder mig til, at se om den er lige så våd efter hævning .. Som den ser ud nu, vil jeg aldrig lykkes med, at få den rullet ud ….. 😁😝😂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hele vejen til Elofonisi