Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella & feta

5.0 from 1 vote
hvidløgsflutes med ost og feta
Hvidløgsflutes med ost og feta
Hop til opskrift

Igår var stor bage dag herhjemme, så de følgende dage vil jeg smide et par opskrifter eller tre op. Jeg forbereder nytår for os. Den står blandt andet på skønne og farverige alkoholfri cocktails til ungerne, tapas og og en lækker dessert bestående af cheesecake med champagnegele og jordbær. Den opskrift kommer også op hurtigst muligt.

Hvidløgsflutes med mozzarella og feta

Opskriften på hvidløgsflutes med mozzarella og feta er lynhurtigt blevet en af de mest populære på mit lille hjørne af internettet. I stærkt opgør med toffifee cheesecake og spinatboller. And I get it. Hvidløgsflutsene med ost er latterligt gode og samtidig vanvittigt lette at lave. De kræver ikke mange specielle ingredienser og opskriften er simpel, så alle kan være med. Opskriften har efterhånden været online i en hel del år og der er undervejs kommet nye billeder og videoer til. Ligesom mange andre har fulgt mit eksempel og lavet deres egen version af det ostede hvidløgsflutes.

Det er vigtigt at give dejen god til at hæve, for at få et luftigt og let resultat. Brug en god smør og ost i god kvalitet. Det betaler sig i sidste ende, når smagen skal bedømmes.

Heldigvis kan brødet snildt fryses, så man kan med fordel lave en stor portion og komme den i fryseren. Så er det let at hive brødene op løbende som de skal bruges. Kan også med fordel bruges på grillen. Det er vaskeægte lækkert.

Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella & feta

Recipe by Nanna Marie Pretzmann
5.0 from 1 vote
Course: AftensmadCuisine: DanskDifficulty: Let
Antal

4

styk
Forberedelsestid

20

minutes
Hævetid

60

minutter
Bagetid

15-20

minutter

Ingredienser

  • 25 gram gær
    3 spsk olie
    5 dl lunken vand
    1 tsk honning
    2 tsk salt
    200 gram durummel
    Cirka 500 gram hvedemel


  • Fyld:
    150 gram blødt smør
    3 fed hvidløg, presset
    1 god håndfuld finthakket persille
    1 mozzarella bøf á 125 gram skåret i små stykker
    100 gram smuldret feta eller salattern

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand. Pas på vandet ikke er for varmt – det dræber gæren, således at dejen ikke hæver op. Kom de resterende ingredienserne i, på nær hvedemelet. Hvedemelet kommer du i, lidt efter lidt til dejen er mættet. Det er bedre at bruge lidt for lidt, end lidt for meget.Nu ælter du dejen grundigt og længe. Herefter skal dejen hæve under klæde, i minimum halvanden time, på køkkenbordet.
  • Imens forbereder du fyldet, som blot skal røres grundigt sammen – pånær feta og mozzarella. Feta smuldres og mozzarella bøffen skæres i mindre stykker
  • Drys mel på bordet. Del dejen i fire med en pizzaskære.
  • Hver del trækkes ud til en firkant. Fordel 1/4 af fyldet på hver dejstykke. Drys feta og mozzarella over stykkerne. Rul til en pølse på den lange led. Skær igennem med pizzaskære (på nær et par centimeter) og drej de to pølser om hinanden. Lad “mønstret” vende opad og træk det gerne lidt ud, så mønstret bliver tydeligere. Se billeder nedenfor.
  • Lad efterhæve en times tid.Bages cirka 15-20 minutter ved 225 grader (alm ovn).

Opskrift video

Noter

  • TIP: under ramsløgsæsonen er det helt fantastisk at udskifte hvidløg og persille med en stor håndfuld ramsløgblade og blende dem med smørret. Se billeder af den skønne grønne farve fyldet får i bunden af indlægget.
  • Kan med fordel fryses. Når de skal bruges lader jeg dem tø på køkkenbordet og luner dem herefter igen.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Det er i øvrigt ganske let at sno hvidløgsflutes, så de får det karakterisktiske udseende. Men jeg har selvfølgelig delt en how to, så nedenfor er både en billede- og videoguide, som gør det endnu lettere for dig at sno hvidløgsflutes.

hvidløgsflutes med mozzarella og feta
hvidløgsflutes med mozzarella og feta

Billeder af hvidløgflutes med ramsløgsmør

Hvidløgsflutes med ramsløg
Hvidløgsflutes med ramsløg

Find også opskrift på // Verdens bedste hvidløgsflutes // Hvidløgsstjerne med ost // Møllehjul af ostebomber // Spinat sandwich brød // Rødbede boller // Italienske flutes //

Follow:
Share:

63 Comments

  1. Marianne Juhl
    13. januar 2019 / 9:13 am

    Bager du dem fuld tid hvis de skal fryses. Eller kortere bagetid eller bages først efter optøning ?

  2. Mette Høegh
    20. februar 2019 / 12:16 pm

    Hvis de bliver frosset ned, vil du så sætte dem i ovnen og varme dem op i en 5-7 min??
    Og kan man ikke sagtens lave dem om morgen, og så få dem til aften??
    Eller vil du så varme dem igen, til aften??
    Mvh Mette

    • 21. februar 2019 / 7:48 pm

      De kan spises både lune og kolde.
      Jeg lader dem tø på køkkenbordet og varmer dem i ovnen ☺️

  3. Nissen 77
    2. marts 2019 / 12:44 pm

    Perfekt temperatur på vand så det bliver lige tilpas at bage med:
    4 dele kold vand
    1 del kogende vand fra elkedel
    Mel med minimum 12% protein giver en bedre hævning 🙂

  4. Louise
    16. april 2019 / 3:37 pm

    Kan disse laves med fuldkornsmel i stedet for hvedemel? 😀🙏🏼

    • 17. april 2019 / 1:42 pm

      Du kan altid mikse de mel, som du foretrækker I☺️ Jeg ville dog ikke udelukkende bruge fuldkornsmel ☺️

  5. Yasmin steffensen
    26. maj 2019 / 9:29 am

    Hvis brødene fryses vil du så gøre det før eller efter bagning 🙂

    • 29. maj 2019 / 10:07 am

      Jeg gør det efter☺️ Lader dem tø på køkkenbordet og luner dem igen. De smager som nybagte☺️

  6. Sarah
    31. maj 2019 / 5:08 pm

    De er SÅ GODE 😍😍 jeg puttede frisk estragon i fyldet – det smager altså bare godt. En anelse bearnaise feeling 😆

  7. Carina
    10. juni 2019 / 2:50 pm

    Jeg har lige bagt disse som jeg skal ha’ med til en vejfest. De dufter og ser så lækre ud. Men da de var bagt var der en masse smeltet smør på bagepladen. Er det mig, som har fejlet eller er det umuligt at undgå med den snoning, der laves??

    • 11. juni 2019 / 10:23 am

      Det kan ske, men hvis man snor stramt, så kan fyldet godt blive indenbords 🙂

  8. Mariannr
    21. juni 2019 / 11:36 am

    Kan jeg lave dobbelt portion eller vil du anbefale at lave 2 portioner 😊

    • 21. juni 2019 / 2:51 pm

      Jeg laver kun enkelt portion, fordi jeg ikke har en større gryde. Tror bestemt ikke, at der sker noget ved at lave dobbelt ☺️

  9. Ann
    21. juli 2019 / 4:40 pm

    Har bagt disse lækre flutes en del gange og nu vil jeg gerne bage dem til fryseren. Lader du dem blive helt kolde inden frysning eller hvordan?
    God sommer 😎🌞

    • 28. juli 2019 / 8:09 am

      Jep jeg lader dem køle og smider dem så i fryseren ☺️
      God sommer ☺️

  10. Katrine
    15. oktober 2019 / 9:46 pm

    De er et sikkert hit herhjemme… jeg river gerne noget parmasan oveni det andet ost, det der sidder udenpå brødet bliver lækkert sprødt.. og altså, man kan jo nærmest ikke få for meget ost…

    • 16. oktober 2019 / 6:12 pm

      Det lyder så lækkert – det må jeg prøve 🙂

  11. Kirstine
    7. december 2019 / 1:26 pm

    Kan man lave disse udelukkende med fetaost, eller bliver konistensen “forkert”?

  12. Kirstine
    7. december 2019 / 1:45 pm

    Hvor lang tid giver du flutene i ovnen, efter de er tøet op, og ved hvilken temperatur varmer du dem op igen?

    • 11. december 2019 / 3:28 pm

      180 til de er varmet. Jeg har ikke taget tid, men mon ikke det er sådan en 6-7-8 minutter 🙂

  13. Helle
    26. december 2019 / 10:59 pm

    Vi har en i selskabet, som ikke bryder sig om feta, vil brødet blive velsmagende og spændende uden ?

  14. Helle
    30. december 2019 / 2:34 pm

    Nu har jeg faktisk bagt dem, MED feta 🙂 – så må vi se …
    De ligger i fryseren og glæder sig til nytårsaften, – de så så lækre ud.
    Godt Nytår 🙂
    Helle

  15. Katja
    24. januar 2020 / 5:10 pm

    Har prøvet at bage dem, uh de er gode!! Men jeg måtte tilsætte MEGET mere mel – hvert fald 300 gram. Kan det passe dejen er meget klistret?

    • 24. januar 2020 / 7:51 pm

      Hejsa Katja. Det synes jeg ikke umiddelbart, men målet på hvedemel er cirka og kvaliteten af mel kan svinge ☺️
      Dejligt at du ku’ li’ dem 🙂

  16. Christina
    19. februar 2020 / 4:41 pm

    Hejsa.
    Kan det godt røres på maskine, eller ødelægger det bare dejen?

    • 20. februar 2020 / 8:42 am

      Du kan sagtens bruge en røremaskine til dejen😀

  17. Nanna
    10. marts 2020 / 10:37 am

    Hvordan undgår du at ‘fyldet’ smelter ud af brødene under bagning? Vi kunne kun smage brød sidst vi fik dem

    • 12. marts 2020 / 4:41 pm

      Hej Nanna☺️ Hmm det har jeg ikke oplevet. Måske er de ikke rullet stramt nok?

  18. 9. maj 2020 / 11:05 pm

    Wow det ser lækkert ud!

  19. 1. juni 2020 / 6:40 pm

    Ej hvor var de fantastisk gode! Tak!

  20. Karina
    2. juni 2020 / 1:31 pm

    Kan de fryses rå, tøes op og så bages?

    • 2. juni 2020 / 5:03 pm

      Ja det kan du sagtens, hvis du foretrækker det 🙂

  21. Pia
    4. juli 2020 / 11:48 am

    Lækre flutes.
    Jeg har bagt dem flere gange nu, de sidste gange med hjemmelavet pesto istedet for smør og krydderurter, de er mega gode, smager af mere syntes jeg

    • 6. juli 2020 / 10:48 am

      Det lyder præcis som mine pestosnegle.. De er også vildt gode, men lidt noget andet end denne opskrift 🙂

  22. Michelle
    29. juli 2020 / 10:40 pm

    Kan man kun brug rent hvedemel da jeg ikke have durrummel? 😬

    • 30. juli 2020 / 1:38 pm

      Hejsa 🙂

      Du kan altid udskifte mel – selvfølgelig med lidt anderledes resultatet 🙂

      KH
      Nanna

  23. Anna
    30. oktober 2020 / 6:15 am

    Hej jeg Sidder og kigger på opskrifter igennem dine hvidløgsflutes ser super lækker ud hvad kunne du anbefale i stedet for per Sille kan man bruge noget andet sidder og kigger på opskrifter igennem dine hvidløgsflutes ser super lækker ud hvad kunne du anbefale i stedet for Persille kan man bruge noget andet krydret måske

    • 30. oktober 2020 / 2:51 pm

      Hej,

      F.eks. basilikum? Eller lige det du har lyst til 🙂

      KH
      Nanna

  24. Ann-Louise
    24. november 2020 / 10:24 pm

    Kan de bages på bagestål?

  25. Lonni
    23. januar 2021 / 12:42 pm

    Mega lækker opskrift og nem at lave! Min mand synes det er de bedste hvidløgsbrød han nogensinde har smagt (det synes jeg også). 😉 I dag, laer jeg dem for 3.gang.

  26. Viviann Reese Andersen
    5. februar 2021 / 3:15 pm

    Super lækker opskrift, klart favorit hvidløgsbrød. 3 gang jeg laver det.

  27. Per Grønbjerg Pedersen
    10. marts 2021 / 5:35 pm

    Jeg forsøger mig med hvidøgs flutes idag😊 udbenet en kylling krydderier ost og grøntsager bagt i fad

  28. Ditte
    13. maj 2021 / 10:42 pm

    Fantastiske brød! Jeg synes dog, de bliver en anelse kedelige efter at have været i fryseren.
    Mon dejen kan koldhæves, hvis man nu gerne vil bage dem på dagen men ikke har så meget tid? Hvis ja, hvor meget gær ville du så bruge?

    • 16. maj 2021 / 4:24 pm

      Sikke en skam – det oplever jeg ikke😊
      Ja da – det kan du sagtens. Et stykke på størrelse med en ært ville jeg bruge😊

      • Camilla
        28. maj 2021 / 7:43 pm

        Du skriver, at man kan lade dejen koldhæve natten over og så bare dem dagen efter. I så fald, skal man så gøre dem helt klar til ovnen, med fyld og det hele, inden de koldhæves eller kan man først forme og tilføje fyld den dag hvor man vil bage dem?

  29. Pia
    11. august 2022 / 10:27 pm

    Hvilken hvedemel og hvilken durum mel bruger du selv v

    • 16. august 2022 / 7:20 pm

      Jeg sværger ikke til bestemt brand, men køber gerne øko 🙂

  30. Michelle
    27. september 2022 / 2:33 pm

    Hej Nanna🥰
    Jeg skal til at lave dine MEGA GODE hvidløgs fluets – Har lige gennemgået opskriften og.. HVOR LANG TID SKAL DEN ÆLTE PÅ MASKINE? Skal dejen slippe bunden eller?
    Kh. Michelle 🤗

    • 12. oktober 2022 / 5:09 pm

      Du kan snildt lade den ælte 8-10 minutter 🙂

  31. Louise
    11. januar 2023 / 6:11 pm

    Jeg har brugt din opskrift mange, som i RIGTIG MANGE gange nu. Jeg skifter ofte indholdet ud til pikantost og Jalapeño eller artiskokcreme eller pesto både grøn og rød eller bare smør med estragon.
    Og så bruger jeg den ost jeg har i forvejen….ofte er det grubeost og pamesan.
    Og de er alle super lækre og vinder ros på et hvert bord.
    Har altid nogen på frys.

Leave a Reply


Looking for Something?