Verdens bedste chokoladekage – aka black magic kagen

Fredagskagen er intet mindre end den berømte og berygtede black magic chokoladekage, som jeg ærlig talt tror må være verdens bedste chokoladekage. Den er så svampet, rig på chokoladesmag og helt perfekt til en chokoladekage elsker som mig. Kagen holder sig snildt lækker i flere dage, hvis man kan holde snitterne så længe. Den kan også sagtens nydes som en kage, i stedet for den lagkage variant med smørcremet imellem lagene, som jeg her deler opskriften på her. Så skal du nok bare justere bagetiden en smule.
Der er kaffe i kagen, men det smager man ikke. Tror mig jeg kan ikke fordrage kaffe, så jeg var faktisk noget spændt, da jeg afprøvede det med at bruge kaffe i dejen. Man det smages altså overhovedet ikke 😉
Opskrift på verdens bedste chokoladekage
Cirka 8-10 personer
Chokoladekage – 2 bunde:
- 5 dl hvedemel
- 2 dl farin
- 2 dl rørsukker
- 2 dl kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk salt
- 2 1/2 dl mælk
- 1 dl olie
- 2 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 kop kaffe
Chokolade smørcreme:
- 200 gram blødt smør
- 2 dl kakao
- 4 dl flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 dl mælk
Tænd for ovnen på 180grader (alm ovn).
I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron). I en anden skål mikses mælk, æg, olie og vaniljesukker.
Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen er nu tynd.
Del dejen i to 20cm springforme og bag i cirka 22-25 minutter.
Lad køle.
Imens laves fyldet. Kom alle ingredienser i en skål og pisk ved laveste hastighed i et øjeblik. Herefter højeste indtil smørcremen er luftig og let. Smager den af smør har du ikke pisket længe nok 😉
Kagen lægges sammen med chokoladecreme og smøres herefter op med et tyndt lag.
Find også opskriften på // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm – friske hindbær og hindbærskum på mandelbunde // Spinatboller // Rødbedeboller // Spinatpølsehorn // Bounty cheesecake //

Er der en grund til at der både er natron og bagepulver i kagen? 🙂
Burde man i så fald ikke bruge kærnemælk istedet for alm. mælk, for at få natron til at reagere? 🙂