NannaPretzmann.dk
Vi tog den rette beslutning!!

Verdens bedste chokoladekage – aka black magic kagen

chokoladekage

black-magic-chokoladekage chokoladekage-black-magic chokoladekage

Fredagskagen er intet mindre end den berømte og berygtede black magic chokoladekage, som jeg ærlig talt tror må være verdens bedste chokoladekage. Den er så svampet, rig på chokoladesmag og helt perfekt til en chokoladekage elsker som mig. Kagen holder sig snildt lækker i flere dage, hvis man kan holde snitterne så længe. Den kan også sagtens nydes som en kage, i stedet for den lagkage variant med smørcremet imellem lagene, som jeg her deler opskriften på her. Så skal du nok bare justere bagetiden en smule.

Der er kaffe i kagen, men det smager man ikke. Tror mig jeg kan ikke fordrage kaffe, så jeg var faktisk noget spændt, da jeg afprøvede det med at bruge kaffe i dejen. Man det smages altså ikke 😉

Opskrift på verdens bedste chokoladekage

Cirka 8-10 personer

Chokoladekage – 2 bunde:

  • 5 dl hvedemel
  • 2 dl farin
  • 2 dl rørsukker
  • 2 dl kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl olie
  • 2 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 kop kaffe

 

Chokolade smørcreme:

  • 200 gram blødt smør
  • 2 dl kakao
  • 4 dl flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 dl mælk

 

Tænd for ovnen på 180grader (alm ovn).

I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron). I en anden skål mikses mælk, æg, olie og vaniljesukker.

Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen er nu tynd.

Del dejen i to 20cm springforme og bag i cirka 22-25 minutter.

Lad køle.

Imens laves fyldet. Kom alle ingredienser i en skål og pisk ved laveste hastighed i et øjeblik. Herefter højeste indtil smørcremen er luftig og let. Smager den af smør har du ikke pisket længe nok 😉

Kagen lægges sammen med chokoladecreme og smøres herefter op med et tyndt lag.

img_8634.jpg

 

Find også opskriften på // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm – friske hindbær og hindbærskum på mandelbunde // Spinatboller // Rødbedeboller // Spinatpølsehorn // Bounty cheesecake //

 

   

32 kommentarer

  • Line

    Er der en grund til at der både er natron og bagepulver i kagen? 🙂
    Burde man i så fald ikke bruge kærnemælk istedet for alm. mælk, for at få natron til at reagere? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa 🙂 Prøv at google forskel på natron og bagepulver, så får du nogle rigtig fine forklaringer på forskellen på de to og kemien her omkring 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Line

      Jeg kan ikke finde hvordan de reagerer med hinanden. Kun af bagepulveret reagerer med hvedemel og natron reagerer med syre.. Dog er der jo ikke noget syre i opskriften, så vidt jeg kan se? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Der er syre i bagepulver 🙂 Brun farin samt kakao skulle også sætte gang i processen med natron 🙂

      Men igen forsøg at google “natron bagepulver”, for den kemiske proces er lidt snørklet for mig at forklare kort her i feltet. Men der kommer gode (og lange) forklaring frem, når du googler 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Line

      Så har jeg forstået kombinationen af natron og bagepulver🙈
      Næste spørgsmål er så, hvis jeg bagerne bundene idag men først ligger kagen sammen med smørcremen imorgen, hvordan opbevares bundene så bedst, uden at blive tørre?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er altså også lidt langhåret 😛
      Jeg ville nok komme dem i lukkede poser. Jeg ligger dog bare kagen sammen dagen i forvejen. Det bliver den ikke dårligere af 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Kan den laves uden kaffe?? Drikker ikke selv kaffe, så ejer ikke en kaffemaskine 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Er det “bedst” at bruge flydende margarine til smørcremen eller smelte fast margarine?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg bruger smør, altså rigtigt smør og ikke smørbart 🙂
      Flydende margarine tror jeg ikke du kan bruge. Det skal jo helst stivne lidt, så det ikke løber helt tosset ud af kagen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Mums den skal afprøves i weekenden 👍🏼🌸 1 kop kaffe, hvor meget er det ca? ☀️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia Gammelgaard

    Mon man kunne bruge chokolade ganache i stedet for chokoladecremen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette Holm

    Ville man kunne bage kagen i én springform og så dele i to bunde bagefter? Og hvis ja, hvor længe tror du så den ville skulle have? (jeg står i et sommerhus og har kun én springform 😁)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majken

    Hvis jeg ikke vil bruge kaffe hvad skal så bruges i stedet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra Liljegren

    Hejsa. Du skriver den er god i flere dage. Skal holde fest og skal lave kagebord så har brug for kager jeg enten kan fryse ned og tage op eller en man kan lave dagen før. Ville det være ok med denne og skal den så i køleskabet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Sofie

    Er ved at bage til børnefødselsdag, Tror du jeg kan bage kagen i en bradepande og så bare lave dobbeltportion? Og måske man så kunne bruge smørcremen som en slags glasur ovenpå?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille

    Hej! Tror du at man i stedet for at bruge brun farin, at man så kan bruge mørkt muscovadosukker? ☺️☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Hej! Kan jeg slå hele kagen sammen med smørcreme både inden i og udenpå dagen før, og så lade den stå i køleskabet indtil dagen efter?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Og min springform er 22-23 cm, vil det gøre en stor forskel for kagens højde tror du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia Maja

    Hvordan opbevarer jeg kagen i køleskabet når jeg har lagt den sammen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt sindssygt god kage! Tak for din lækre opskrift 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi tog den rette beslutning!!