Eftermiddagshygge, rustikke stykker og Ole Lund Kirkegaard – Nanna Pretzmann
Noget om bryn... og make-up

Eftermiddagshygge, rustikke stykker og Ole Lund Kirkegaard

Sponsoreret

p5021023

p5021025

Når jeg henter banditterne i henholdsvis børnehave og vuggestue i eftermiddag har jeg alle intentioner om en hyggelig eftermiddag til os. Jeg har nemlig planlagt at det er på højeste tide, at introducere dem for Ole Lund Kirkegaards fantastiske univers på MinBio. Jeg husker tydeligt hvordan min lillebror og jeg så Hodja fra Pjort på repeat nærmest. Det magiske flyvende tæppe og alt i den film. Vi slugte det råt og elskede det. Faktisk kan jeg stadig sangen, tiltrods for jeg ikke har set filmen i årevis.

Tidligere imorges (ja mine børn står pænt tidligt op – jeg aner simpelthen ikke hvor de a-menneske tendenser kommer fra) smed jeg en dej sammen, som får lov at hygge sig på køkkenbordet.Den planlægger jeg at dele i lækre hygge stykker og smide i ovnen, når ungerne er hentet. Så skal filmen nemlig nydes tilsat nybagte rustikke stykker med tandsmør og dyner i sofaen. Jeg tænker ikke banditterne har noget imod den opstilling. Faktisk plejer de at store nyde præcis det 😉 Opskriften smider jeg lige nederst i indlægget, de er nemlig ret gode de boller og helt perfekte til familie hygge. (Tip – med Nutella på, er de helt forrygende. Men nutella spiser jeg altså kun i sofaen, når jeg ikke har selskab af mini mennesker med gratværk tendenser :P).

Siden MinBio har opdateret deres app og gjort det muligt, at koble på Chromecast bruger vi faktisk appen (hent i Appstore HER og Google Play HER) mere end nogensinde til at se film sammen. Før brugte børnene mest appen på deres tablets, men nu hvor vi let smider det op på tv’et ser vi altså mere sammen. Det er et rigtigt godt samlingspunkt om eftermiddagen, når vi lige trænger til at sidde i ro i tyve minutter efter en lang dag, hvor alle er trætte og hovederne trænger til at koble af.

Men som jeg en enkelt gang før har nævnt, er det er ikke det eneste MinBio har introduceret i appen. Det er nemlig også muligt, at se indhold offline nu. Det planlægger vi at bruge, når vi rejser ned til morfar i juni. Underholdning til flyveturen er altid kærkomne og når nogle af favoritterne kan knaldes på skærmen er lykken gjort, både ungers og mors 😛 Og lige nu kan man altså prøve MinBio for 14 dage for 1 krone. Abonnementet har ingen binding og kan opsiges når som helst.

p5021020

Og så får i altså lige den opskrift på de super lækre boller, hvis i vil gøre os hyggen efter. De er også lækre som sandwich, når man skal på tur eller rejse. En god madpakke og MinBio, så går det hele gerne lidt lettere. Forresten har jeg nomineret MinBio til Børn i byen prisen for bedste børneapp. Vil i gøre mig kunsten efter er det HER det foregår. Man kan også nominere blogs, hvis i kender en god en af slagsen – just saying 😉 Alle der stemmer har muligheden for at vinde lækre præmier.

Opskrift på rustikke stykker – perfekte til familiehygge

Cirka 20 boller

5-10 gram gær

8 dl lunken vand

2 tsk rørsukker

3 tsk salt

12 dl tipo 00 mel

3 dl durummel

1 dl græskarkerner

En smule durum til bord plus græskarkerner til pynt

 

Find en stor skål. Dejen hæver til cirka 4 dobbeltstørrelse.

Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Dejen er godt klistret. Stil den på køkkenbordet i cirka 12 timer.

Drys godt med durummel på køkkenbordet. Vip dejen ud ad skålen. Dejen æltes ikke, men vendes over sig selv fra hver kant til den modsatte. På den måde bevares luftboblerne i dejen. Herefter trækkes dejen ud, pensles med vand, drysses med græskarkerner og skæres ud i cirka 20 stykker. En pizzaskære er rigtig god til jobbet.

Lad hæve i cirka 30 minutter på en bageplade med bagepapir.

p5021019

Varm ovnen op til 250 grader. Når de rustikke stykker sættes ind skrues der ned på 220. Bages i cirka 20 minutter. Hvis du vil fryse dem ned kan du nøjes med 12 minutter. Du kan således fiske dem direkte op fra fryseren, i ovnen og give dem de resterende minutter en anden dag, når der skal hygges til MinBio.

p5021026p5021022

> Hent MinBio appen i Appstore eller Google Play <<

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om bryn... og make-up