Hjemmebag, når det skal være nemt – Nanna Pretzmann
De perfekte madpakkeboller med spinat & rødbede

Hjemmebag, når det skal være nemt

Smartbake img_8549 img_8551

img_8576

Vi kender det alle. Ugerne som flyver af sted og ønsket om bare en smule flere timer i døgnet for at kunne nå det hele. Sådan er det i hvert fald ofte hos os. I sidste uge kom vi hjem fra ferie sent nat, havde alt for mange aftaler i løbet af ugen og fik gæster i weekenden. Det er jo ingen hemmelighed,  at jeg nyder at bage og at jeg allerhelst servere hjemmebag, når vi har gæster. Men bagning er jo ikke kun bagning. Der er også delen med at lave dejen, hævningen osv. Jeg kunne simpelthen bare ikke se hvornår jeg skulle få presset det ind, hvis ikke natten skulle tages i brug. Så, da vi sad i lufthavnen på Rhodos og ventede på vores fly, bestemte jeg mig simpelthen, for at afprøve et nyt koncept. Smartbake.dk. Smartbake går kort fortalt ud på at bestille dej lige til hoveddøren. Det er skisme smart. Dog må jeg indrømme, at en bage entusiast, som mig, var en smule skeptisk omkring kvaliteten af dejen, selvom Smartbake lover kvalitetsdeje baseret på de bedste råvarer. Altså uden at lyde for selvfed, tvivlede jeg på, at brødet ville være lige så godt, som det jeg selv laver. Men jeg har altså måtte æde min tvivl. Det er kvalitet og opskriften på deres muffin dej drømmer jeg altså lidt om at eje. De er så lækre og svampede.

Tilbage til det med bestillingen, så er et altså ganske let. Der er flere forskellige valgmuligheder – inkl. en glutenfri kasse) og man kan også ganske enkelt lave et abonnement (tjek den vilde rabatkode på første kasse længere nede), så man ganske automatisk får en kasse dej til døren hver, hver anden eller hver tredje uge. Kassen koster kun 169, når man samtidig laver et abonnement og der er ingen binding. Vil man blot prøve en enkelt gang til start, kan dette også lade sig gøre. En kasse indeholder 2 x rugbrød basisdej, 1 x mørk basisdej, 1 x lys basisdej og en temadej, som typisk er noget til den søde tand. I sidste uge var det dog Digestive kiks. Som i kan høre er kassen ret dækkende til ethvert behov. Derudover kan man tilkøbe forskellige deje, som f.eks. den muffindej jeg købte.

 

img_8559

Dejene kommer i en smart flamingokasse med køleelementer, så den kan holde sig helt til kl 21 på levringsdagen og dejen kan herefter holde sig 72 timer i køleskabet eller den kan fryses, hvis du skal bruge den senere.

Som nævnt er det basisdeje man modtager, så i realiteten er det kun fantasien, som sætter grænser for brugen. Jeg valgte i denne omgang at lave et franskbrød af den mørke basisdej. Jeg dryssede blot lidt kerner på toppen, efter at have formet det. Bagetid og forslag til brug er med i kassen, så det er lige til at gå til. Brødet havde i øvrigt en skøn krumme og blev spist til morgenmad.

img_8555

Den lyse basis dej brugte jeg til at lave et pestobrød og pestoknuder. Det er så lækkert at lave godt brød, som tilbehør til aftensmaden i løbet af ugen, så p.t. ligger de trygt i fryseren. Pestoen biksede jeg selv sammen, så jeg deler lige opskriften nedenfor, hvis i vil prøve dem af.

img_8548

Opskrift på pesto til pestobrød & pestoknuder

Grøn pesto

1 god håndfuld basilikum

25 gram parmesan

30 gram pinjekerner

3 spsk. olie

2 fed hvidløg

Rød pesto

3 spsk. tomater i olie

25 gram parmesan

30 gram pinjekerner

3 spsk. olie

2 fed hvidløg

Alle ingredienser kommes i en minihakker og køres til enten en grøn eller rød pesto.

Rul dejen ud til en firkant. Smør pesto på og lig dejen over sig selv. Skær tre ben, men lad den sidste del dej være intakt. Flet de tre ben og saml dejen. Se eventuelt billede instruktion nedenfor.

tempimageforsave

Pestoknuder laves ved at rulle pølser af dejen. Tryk pølsen flad, fordel pesto, slå en knude midt på dejen og tryk enderne sammen under knuden. Simpelt, men det ser så fint ud.

img_8552

Rugbrødet bagte jeg lige inden frokosttid lørdag og serverede med hjemmelavet kyllingesalt. Behøver jeg fortælle, at det tog kegler? Hjemmebagt eller nybagt rugbrød for den sags skyld er bare lækkert og en omgang kyllingesalat gør ikke ligefrem oplevelsen ringere. I får lige opskriften på kyllingesalat – brødet skal i omkring Smartbake, for at prøve 😉

Opskrift på kyllingesalat

2 brystfileter fra kylling

250 gram champignion

200 gram asparges (fra glas)

1 spsk. vand fra asparges

4 spsk. mayonnaise (jeg bruger Hellmans)

2 spsk. creme fraiche

1 tsk dijonsennep

1 tsk karry

Salt & peber

Pynt

En pakke bacon i skiver (stegt på panden)

Purløg

Kog kyllingen i cirka 12 minutter. Lad den afkøle inden du skære i små stykker. Champignonerne skæres i skiver og steges på en  pande. Lad køle.

Kom mayonnaise, creme fraiche, vand fra asparges, sennep, karry, salt og peber i en skål og rør sammen. Tilsæt kylling samt champignion.

Server på nybagt rugbrød med bacon og purløg på toppen.

img_8560 img_8565

Sidste men bestemt ikke mindst, så havde jeg jo bestilt muffindej og det fortrød jeg bestemt ikke. De smagte forrygende. Jeg bestemte mig for, at servere dem med Tobleronecreme og hindbær. Og da dejen allerede var lavet følte jeg mig sådan i overskud, at bettemåsen fik lov at styre pyntedelen oppe på køkkenbordet. Hun elskede det og jeg elskede, at noget så simpelt, som at købe dej gav mig mere overskud på en travl dag. Overskud, som jeg kunne bruge på at involvere børnene, for det elsker de virkelig. Opskriften på Tobleronecremen skal i selvfølgelig heller ikke snydes for. Og lov, at prøve med hindbær til. Det smager så lækkert.

Opskrift på Tobleronecreme

4 dl fløde

200 gram Toblerone

Pynt

Hindbær

Hakket Toblerone

Varm fløden op. Den skal ikke koge. Tag af varmen, kom Tobleronen i og lad stå et par minutter inden du rører rundt til Tobleronen er opløst. Lad massen køle en smule. Kom husholdningsfilm over. Den skal være helt tæt på Tobleronecremen. Kommer der kondens i massen kan den nemlig ikke piskes op. Sæt i køleskabet natten over eller til helt afkølet.

Pisk til skum. Fordel med tyl ovenpå de afkølede muffins. Pynt med hindbær og hakkede Toblerone.

img_8556

I har været ganske tålmodige, så nu kommer, som lovet, den vildeste rabatkode på hele 42% til Smartbake på den første kasse i bestiller 🙂 Koden kræver i tilmelder jer abonnement, men der er som nævnt ingen binding. Koden er NANNA.

 

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De perfekte madpakkeboller med spinat & rødbede