Valnøddebrød på grillen

valnøddebrød valnøddebrød

reklame

Som jeg har nævnt en gang tidligere, så var jeg jo på ferie i sommerhus uden ovn, men med grill. Det tvang mig jo lidt ud i eksperimentere med bagning af brød på/i grill. Og jeg må sige, at det er lidt sjovt, at prøve noget nyt. Især når det lykkes. Brødet her blev enormt lækkert. Mættende, med sprød skorpe og lækker smag af valnødder. Evt. kan man tilsætte 3 kviste rosmarin (bladene plukkes fra stilkene og hakkes). Det går rigtig godt til valnøddesmagen.

Opskrift på valnøddebrød

5-10 gram gær

3 dl ølandshvede

Cirka 6 dl hvedemel

5 dl vand

3 tsk havsalt

1 spsk. honning

4 spsk. surdej *

100 gram grofthakket valnødder

 

* Grundsurdej

2 dl vand

1 dl hvedemel

1 dl ølandshvede

 

Ingredienserne blandes og kommes i en beholder u/låg. Det skal stå cirka 4 dage på køkkenbordet inden brug. Det vil dufte syrligt, når det er klart til brug. (Når du har brugt af surdejen, skal du tilsætte mere mel/vand i forholdet 1 dl gammel surdej til 2 dl vand og 2 dl mel.)

 

Valnøddebrød:

Rør gæren ud, tilsæt alle ingredienser. Til sidst hvedemel lidt efter lidt. Rør i dejen med en røre ske. Løft og træk op i den. Fortsæt i cirka 10 minutter.

Kom dejen i en skål (med olie beklædte sider), kom et viskestykke over og lad hæve i mindst 12 timer. Vil du have mønstret og højden på brødet, som jeg har, skal du bruge en hæve kurv fra Ellos. Når brødet har hævet cirka 10 timer vipper du det over i hævekurven og lader det hæve 2 timer deri. Husk og smør hævekurven grundigt med olie flere gange inden brug, så dejen ikke hænger fast. Ingen dejen kommes i drysses også med ølandshvedemel.

 

>> Følg også med på Instagram <<

hævekurv hævekurv

Jeg bagte som nævnt brødet i en weber gas grill, men ovnen kan også sagtens bruges. Giv brødet 5 minutter ved 250 grader og skrue herefter ned til 225 og bag cirka 30 minutter mere.

valnøddebrød

Find også opskrift på // Hvidløgssnegle // Spinatboller // Grove spinatboller med hytteost // Rødbedeboller // Spinatboller med skinke & ost // Broccoliboller //

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?