Hjemmelavede karameller på kun 8 minutter

IMG_4247.JPG
Det her er måske verdens farligste opskrift, fordi det pludselig er så let at lave flødekarameller og de smager gudeskønt 😀

Opskrift på hjemmelavede karameller

1 dl fløde
1/2 dl lys sirup
2 spsk glykose sirup
2 tsk vanille
50 gram sukker

Bland ingredienser sammen i en skål, som tåler høj temperatur i mikroovnen. Den skal gerne være høj, for blanding bruser op.
Sæt i mikroovnen på fuld hammer i 5 minutter. Tag ud og rør rundt. Sæt tilbage og giv 2 minutter mere.
Tag ud og hæld i et fad med bagepapir og lad det køle inden du skære ud i passende stykker 🙂
Vend i flormelis, når de er kølet og inden de puttes i en bøtte, så de ikke klistre sammen.
Næste gang vil jeg prøve og bruge nogle smarte hjerteformer jeg har set hos Dekorationsshoppen. Det kunne da være super sødt med hjemmelavede hjerte karameller 😀 Og perfekt til at lave til Valentinesday – ret corny og ved min mand vil grine af mig 😛

IMG_4244.JPG

IMG_4243.JPG

Husk og deltag i konkurrencen

Gå til opskrift på hjemmelavede chips

Gå til sjove opskrifter med børn

Follow:
Share:

30 Comments

  1. Tine
    21. januar 2015 / 1:49 pm

    Nu er det anden opskrift du lægger ud, som jeg er nødt til at prøve snarest muligt..! 😀

    • Nanna
      Forfatter
      21. januar 2015 / 2:26 pm

      Pas på for dem her bliver seriøst vildt gode 😀

  2. fru Olsen
    22. januar 2015 / 11:55 am

    Hvor mange bliver der? Hvis jeg skal lave til min mand og til arbejdet 🙂 Træls at stå med en million men også surt kun at have 20 ud af en portion 🙂

    • Nanna
      Forfatter
      22. januar 2015 / 12:03 pm

      Det er en lille portion, som der kun bliver en 15-20 stykker ud af 🙂

      • fru Olsen
        22. januar 2015 / 7:44 pm

        Så er de lavet, nemt 🙂 Hældte dem i en hjerteform. Gid jeg kunne vedhæfte billede, de blev så fine 🙂
        Næste gang vil jeg forsøge med lakrids og evt. en gang med kakao.

        • Nanna
          Forfatter
          22. januar 2015 / 8:45 pm

          Ja det er virkelig let at lave dem 🙂 Du må gerne sende billede til min mail tvillingernesmor@outlook.dk – vil rigtig gerne se 🙂

          • fru Olsen
            22. januar 2015 / 9:16 pm

            Det gør jeg lige med det samme 🙂

          • Nanna
            Forfatter
            23. januar 2015 / 7:28 pm

            Mange tak for billede ☺️ De er blevet så flotte 🙂

  3. Tanja
    22. januar 2015 / 3:29 pm

    hej hvor længe har du massen til at stå til køl inden du skærer ud i stykker? Har lavet en dobbeltportion somhar stået i køleskab i ca 6 timer og kan stadig ikke skære fordi det er for blødt… Har jeg mon gjort noget forkert?

    • Nanna
      Forfatter
      22. januar 2015 / 8:47 pm

      Hej Tanja 🙂 Så længe burde det ikke tage. Mon det ikke er blevet varmt nok? Når man har givet det anden gang i mikroen, så kan man både se og mærke konsistensen er blevet tykkere, når man rører rundt. Blev dit sådan?

      • Tanja
        23. januar 2015 / 10:13 am

        Nej det var vist ret tyndt i det. Har taget det ud af køleskabet her til morgen og det er stadig lige så flydende som i går – så det er røget i skraldespanden. Prøver lige engang til med lidt længere tid i mikroen☺️

        • Nanna
          Forfatter
          23. januar 2015 / 7:28 pm

          Lykkedes det Tanja?☺️

  4. Nana
    5. marts 2015 / 9:48 pm

    Vanille er det vanillesukker eller vanillestang/korn? 🙂

    • Nanna
      Forfatter
      6. marts 2015 / 7:24 am

      Jeg har brugt vanillesukker 🙂

  5. Pernille
    17. juli 2015 / 4:13 am

    Lyder lækkert 🙂 men tænkte om man kan lave dem i ovnen??

    • Nanna
      Forfatter
      17. juli 2015 / 9:21 am

      Ovnen aner jeg ikke, men i gryde er ikke et problem 🙂

  6. ulla
    27. juli 2015 / 1:06 pm

    Hej 🙂 jeg har prøvet din opskrift, den første blev aldrig “stiv” og den jeg har lavet nu er blevet ligesom som bolcher 🙂 skulle de ikke være bløde i det ?

    • Nanna
      Forfatter
      27. juli 2015 / 9:29 pm

      Hejsa 🙂 Det lyder til første portion har fået for lidt og den anden kan jeg ikke forklare. Jeg har kun prøvet at det ikke stivner ordentlig, hvis det ikke har været varme nok op.. Måske det bedre lykkes for dig i en gryde istedet? 🙂

      • ulla
        28. juli 2015 / 4:36 pm

        Hej igen 🙂 kunne være jeg skulle prøve i en gryde. Hvornår ved jeg at det er klar ?
        Men skal lige være sikker, de skal være bløde i det? Altså sådan nogle som klistre i tænderne, heheh.

  7. Mie
    10. november 2015 / 2:00 pm

    “Sæt i mikroovnen på fuld hammer i 5 minutter”, skriver du……..?? 😉
    Hvor mange watt er det på din micro?

    • 10. november 2015 / 3:05 pm

      Hejsa ☺️ Det ved jeg faktisk ikke må jeg indrømme.. Jeg skruer bare op og sætter igang. Jeg tjekker op på det 🙂

      • Mie
        12. november 2015 / 12:52 am

        🙂

      • Mie
        22. december 2015 / 2:04 pm

        Har du tjekket op på effekten…?

  8. Christina
    3. december 2015 / 8:41 am

    Kan man erstatte glukosesirup med lys sirup?

    • Nanna
      Forfatter
      3. december 2015 / 8:16 pm

      Jeg tror det er nødvendigt ☺️

  9. Maria
    3. december 2015 / 10:57 am

    Hejsa har du et fif til at få dem skåret pænt ud. Mine hænger lidt fast i kniven og syntes det giver en lidt træls kant. Har du en opskrift på chokolade flødekarameller

    • Nanna
      Forfatter
      3. december 2015 / 8:16 pm

      Jeg brugte bare en skarp kniv ☺️

  10. Maiken
    8. december 2015 / 8:20 pm

    Kan karamellerne laves uden microovn?

    • Nanna
      Forfatter
      9. december 2015 / 6:24 am

      Prøv en gryde ☺️

Leave a Reply


Looking for Something?