Det her er måske verdens farligste opskrift, fordi det pludselig er så let at lave flødekarameller og de smager gudeskønt 😀
Opskrift på hjemmelavede karameller
1 dl fløde
1/2 dl lys sirup
2 spsk glykose sirup
2 tsk vanille
50 gram sukker
Bland ingredienser sammen i en skål, som tåler høj temperatur i mikroovnen. Den skal gerne være høj, for blanding bruser op.
Sæt i mikroovnen på fuld hammer i 5 minutter. Tag ud og rør rundt. Sæt tilbage og giv 2 minutter mere.
Tag ud og hæld i et fad med bagepapir og lad det køle inden du skære ud i passende stykker 🙂
Vend i flormelis, når de er kølet og inden de puttes i en bøtte, så de ikke klistre sammen.
Næste gang vil jeg prøve og bruge nogle smarte hjerteformer jeg har set hos Dekorationsshoppen. Det kunne da være super sødt med hjemmelavede hjerte karameller 😀 Og perfekt til at lave til Valentinesday – ret corny og ved min mand vil grine af mig 😛
Nu er det anden opskrift du lægger ud, som jeg er nødt til at prøve snarest muligt..! 😀
Forfatter
Pas på for dem her bliver seriøst vildt gode 😀
Hvor mange bliver der? Hvis jeg skal lave til min mand og til arbejdet 🙂 Træls at stå med en million men også surt kun at have 20 ud af en portion 🙂
Forfatter
Det er en lille portion, som der kun bliver en 15-20 stykker ud af 🙂
Så er de lavet, nemt 🙂 Hældte dem i en hjerteform. Gid jeg kunne vedhæfte billede, de blev så fine 🙂
Næste gang vil jeg forsøge med lakrids og evt. en gang med kakao.
Forfatter
Ja det er virkelig let at lave dem 🙂 Du må gerne sende billede til min mail tvillingernesmor@outlook.dk – vil rigtig gerne se 🙂
Det gør jeg lige med det samme 🙂
Forfatter
Mange tak for billede ☺️ De er blevet så flotte 🙂
hej hvor længe har du massen til at stå til køl inden du skærer ud i stykker? Har lavet en dobbeltportion somhar stået i køleskab i ca 6 timer og kan stadig ikke skære fordi det er for blødt… Har jeg mon gjort noget forkert?
Forfatter
Hej Tanja 🙂 Så længe burde det ikke tage. Mon det ikke er blevet varmt nok? Når man har givet det anden gang i mikroen, så kan man både se og mærke konsistensen er blevet tykkere, når man rører rundt. Blev dit sådan?
Nej det var vist ret tyndt i det. Har taget det ud af køleskabet her til morgen og det er stadig lige så flydende som i går – så det er røget i skraldespanden. Prøver lige engang til med lidt længere tid i mikroen☺️
Forfatter
Lykkedes det Tanja?☺️
Vanille er det vanillesukker eller vanillestang/korn? 🙂
Forfatter
Jeg har brugt vanillesukker 🙂
Lyder lækkert 🙂 men tænkte om man kan lave dem i ovnen??
Forfatter
Ovnen aner jeg ikke, men i gryde er ikke et problem 🙂
Hej 🙂 jeg har prøvet din opskrift, den første blev aldrig “stiv” og den jeg har lavet nu er blevet ligesom som bolcher 🙂 skulle de ikke være bløde i det ?
Forfatter
Hejsa 🙂 Det lyder til første portion har fået for lidt og den anden kan jeg ikke forklare. Jeg har kun prøvet at det ikke stivner ordentlig, hvis det ikke har været varme nok op.. Måske det bedre lykkes for dig i en gryde istedet? 🙂
Hej igen 🙂 kunne være jeg skulle prøve i en gryde. Hvornår ved jeg at det er klar ?
Men skal lige være sikker, de skal være bløde i det? Altså sådan nogle som klistre i tænderne, heheh.
Forfatter
Jep de skal være lækker bløde 🙂 Ovre på min mad blog har jeg en gryde opskrift.. De bliver vanvittigt gode http://homemade-blog.dk/2015/07/24/saltkarameller/ 🙂 Der er også beskrivelse af en test til om de er færdige 🙂
“Sæt i mikroovnen på fuld hammer i 5 minutter”, skriver du……..?? 😉
Hvor mange watt er det på din micro?
Forfatter
Hejsa ☺️ Det ved jeg faktisk ikke må jeg indrømme.. Jeg skruer bare op og sætter igang. Jeg tjekker op på det 🙂
🙂
Har du tjekket op på effekten…?
Kan man erstatte glukosesirup med lys sirup?
Forfatter
Jeg tror det er nødvendigt ☺️
Hejsa har du et fif til at få dem skåret pænt ud. Mine hænger lidt fast i kniven og syntes det giver en lidt træls kant. Har du en opskrift på chokolade flødekarameller
Forfatter
Jeg brugte bare en skarp kniv ☺️
Kan karamellerne laves uden microovn?
Forfatter
Prøv en gryde ☺️