Is i sneen – opskrift på softice lavet på sne & salt

Is i sneen opskrift
Is i sneen? Det lyder en smule mystisk, ikk’? Men det er faktisk ganske let, at lave sin egen softice, ude i det fri, ved hjælp af sne og salt.
Hvorfor salt tænker du måske nok? Det gjorde jeg i hvert fald selv. Men forklaringen er ganske enkelt at salten, får temperaturen til at falde til knap minus 21 grader. Samspillet i mellem sne og salt skaber altså en slags fryser, som vi kan udnytte til at lave softice. Egentligt kan man vel kalde det en slags fysikforsøg, at lave is i sneen.

Pigerne og jeg er enige om, at det er noget af det sjoveste og lækreste vi længe har prøvet. Og at det er totalt undervurderet, at spise is, når det er koldt.
Nedenfor finder du en opskrift på Daim is baseret på fløde. Foretrækker du en lettere udgave, så kom eventuelt halv mælk og halv fløde i. Foretrækker du Smarties over Daim, så udskift til Smarties osv. Det er heldigvis kun fantasien, som sætter grænser, for hvilke is du kan lave i sneen.

Opskrift på Daim softice lavet i sne

Daim softice:
– 1/2 liter fløde
– 150 gram hakket Daim
– 1 spsk flormelis
– 2 tsk vaniljesukker

Det skal du også bruge:
– 300 gram salt
– Sne
– En beholder til sne
– En gryde til softice

 

Fremgangsmåde på is i sneen (se video nederst i indlægget)

Kom sne i en beholder.
Drys 300 gram salt over. Fordelingen skal cirka være 1 del salt til 5 dele sne, for at skabe frysereffekt. Miks salten med det øverste sne. Brug en ske, da blanding bliver meget kold.
Sæt gryden ovenpå. Tilsæt fløde og rør rundt.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Is i sneen opskrift

Det tager cirka 10 minutter før fløden er blevet til softice. Vi kommer fyldet i, når fløden begynder at tykne.

Is i sneen opskrift

Voila softice lavet i sne.

Find også opskrift på // Spinatboller // Verdens bedste hvidløgsflutes // Daim islagkage // Snickers islagkage //

Follow:
Share:

1 Comment

  1. Louise
    14. februar 2021 / 12:29 pm

    Er det lige gyldigt om det er fint eller groft salt?

Leave a Reply


Looking for Something?