Brunede kartofler i ovn – let opskrift

5.0 from 1 vote
Brunede kartofler i ovn - let opskrift med video
Brunede kartofler i ovn - let opskrift med video
Klargøring af brune kartofler - let opskrift med video

Jeg elsker brunede kartofler og kunne slet ikke forestille mig en juleaften uden, eller for den sags skyld helt generelt, at undvære brunede kartofler. Med indlægget her deler jeg helt sikkert vandende. Nogle vil vel nærmest mene at det er blasfemi at bruge ovnen til brunede kartofler, imens andre synes det er genialt.

Brunede kartofler i ovn

Jeg er kritisk, når det kommer til brunede kartofler. Tager man sig ikke tiden bliver de nemlig kedelige, intetsigende og smagsløse.
Det der med, at tænde op for panden i allersidste øjeblik, det duer bare ikke. Brunede kartofler skal have tid og kærlighed. Og med tid mener jeg de skal have lov at simre, så karameliseringen sker og når helt ind i midten af kartoflerne. Det afsløres lynhurtigt at tiden har været knap, når kartoflen er helt kartoffelagtig inde i midten.

Hop til opskrift

Nå, men da jeg har meget klare holdninger til brunede kartofler var jeg også en smule skeptisk, da jeg erfarede, at nogle laver brunede kartofler i ovn. Men efter, at have overgivet mig, og givet det en chance, må jeg sige, at det er genialt. Fremover vil jeg kun tilberede brunede kartofler i ovn. Det er super simpelt, de passer sig selv på en helt anden måde og det er langt lettere at styre karameliseringen end på panden, hvor de på et splitsekund kan brænde på. Det har jeg aldrig oplevet ske i ovnen. Tilgengæld sidder de lige i skabet hver eneste gang. Og når man kan springe over hvor gærdet er lavest og få et drønlækkert resultat, så hvorfor ikke?!

Brunede kartofler i ovn – let opskrift

Recipe by NannaPretzmann.dk
5.0 from 1 vote
Antal personer

4

Forberedelsestid

5

minutes
Tilberedningstid

1

hour 

Lav de mest velsmagende karameliserede brunede kartofler på den letteste måde i ovnen.

Ingredienser

  • 900 gram 900 gram kartofler (kogte/pillede eller fra glas)

  • 150 gram brun farin

  • 25 gram smør

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Kom kartoflerne i et ildfast fad. Gerne beklædt med bagepapir, da det letter rengøringen. Fordel farin og smør stykker over kartoflerne og kom i ovnen.
  • Rør i de brunede kartofler hvert 15 minut. De er færdige, når de er lækre brune og karamellen tyk og hænger godt ved kartoflerne. Vær tålmodig. Karamellen tykner, men det tager tid – cirka 45-60 minutter. I min ovn tættere på 60 minutter.

Noter

  • Jeg har mine brunede kartofler i ovnen samtidig med flæskestegen, som jeg også tilbereder på 180 grader.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Instagram opslaget nedenfor finder du en lille videoguide. Klik på opslaget, for at komme til video.

Brunede kartofler i ovn - let opskrift med video

Nu hvor vi er i julehjørnet leder du måske efter en opskrift på ris a la mande. Jeg har en, som også involverer ovn og jeg vil tillade mig at kalde den verdens bedste.

Follow:
Share:

4 Comments

  1. Jen
    27. december 2021 / 3:43 pm

    Spørgsmål, hvor har du så and eller flæskesteg?

    • 29. december 2021 / 9:37 am

      Hej Jen,

      Vi får flæskesteg. Den laver vi på 180 grader ligesom de brunede kartofler. Så begge dele er inde samtidig. Når kartoflerne er næsten færdige tager vi dem ud. Flæskestegen får lidt grill funktion, for sprøde svær. Når vi tager den ud og lader den hvile ryger kartoflerne ind igen 🙂 Det fungere ganske glimrende.

    • Camilla
      14. december 2023 / 9:18 am

      Ja, jeg tænker præcis det samme 🤔

Leave a Reply


Looking for Something?