Hjemmelavede snebolde – med marcipan, chokolade og sukkerovertræk

image image image

Halløj fra bageriet. Herhjemme stod lørdagen i julebagningens tegn, så over de næste dage kommer lidt opskrifter til deling med jer. Pebernødde opskriften har jeg allerede delt. Den finder du HER.

Jeg har altid elsket snebolde. På en eller anden måde hører de sig simpelthen til julen. Derfor har jeg selvfølgelig også funderet i at prøve at lave dem selv. Dette er det tætteste jeg er kommet. Sukkerskallen er ikke helt i øjet, men det et nok det tætteste man kommer købevarianten. Hvis du ligger inde med andre ideer til sukkerskallen, så smid endelig en kommentar.

Jeg brugte marabou chokolade, men er du mere til mørk chokolade, så udskift blot til din foretrukne.
Opskrift på snebolde (sukkeræg)

Cirka 16 styk

150 gram marcipan

50 gram chokolade (jeg brugte marabou)

250 gram flormelis

2 spsk rapsolie

2 spsk mælk

1 1/2 spsk friskpresset citronsaft

 

Del marcipanen i 16 stykker og rul til æg.

Smelt chokoladen over et vandbad og dyp herefter marcipan kuglerne heri. Jeg brugte en bambuspind til at rulle dem rundt med og fisk dem op igen med.

Stil i køleskabet til chokoladen er størknet.

 

Bland flormelis med olie, mælk og citronsaft til en tyk masse. Tilsæt mere flormelis hvis ikke massen er tyk. (Der kan jo være forskel i størrelsen på spiseskeer, så dit resultat bliver anderledes)

Kom massen i mikroovnen ved fuld effekte i cirka 20 sekunder. Rør godt rundt og giv yderligere 20 sekunder. Massen skal være blød og smidig.

Så skal æggene dyppes. Jeg brugte istedet en pensel til at fordele, da chokoladen smeltede for mig, når jeg rullede. Eventuelt kan man komme marcipan rundt om chokoladen istedet, det gør det i hvert fald lettere at komme sukkermassen på senere.

Sukkermassen stivner ret hurtigt, så man skal være rap på fingrene. Eventuelt kan massen genvarmes i mikroen.

Opbevares på køl.   image

image

image

Find opskrift på gløgg HER

Find opskrift på brændte mandler HER

Lav karameller på kun 8 minutter – opskrift HER

 

 

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Emilie
    18. december 2015 / 10:47 pm

    Jeg lavede dem til jul sidste år (og skal helt sikkert lave dem igen i år!!!) og jeg brugte perlesukker udenpå, hvilket gav den mere knasende effekt :-)))

    • Nanna
      Forfatter
      19. december 2015 / 4:06 am

      Tak for tip ☺️

Leave a Reply


Looking for Something?