Vaniljekranse som vor farmor lavede dem

   
   
I weekenden fik vi for alvor bagt til julen. Bedre sent end aldrig må man sige. Denne opskrift på vaniljekranse er den bedste jeg kender og stammer fra min farmor. Vaniljekransene bliver mere rustikke og sprøde end dem man ellers får rundt omkring i december. 

Opskrift på gammeldags vaniljekranse

Cirka 40 stk

250-300 gram mel

1 æg

175 gram blødt smør

125 gram rørsukker

En ½ finthakket vaniljestang 

125 gram hakkede mandler
Mandlerne og vaniljestangen skal hakkes. Jeg brugte min minihakker, som jeg efterhånden er blevet så fornøjet over, at den simpelthen ikke kan undværes. 

Mel, æg, smør, sukker, mandler og vaniljestang æltes sammen. Dejen må ikke klistre til fingrene. Skær små stykker af dejen og rul til pølser, som samles til ringe. Hvis du vil have riller i dejen, så brug kødhakkeren. 

Bages ved 180 grader i cirka 15 minutter.   

Find opskrift på pebernødder HER

Find opskrift på hjemmelavede snebolde HER

Find opskrift på hjemmelavet gløgg HER

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?