Grydebrød med den sprødeste skorpe – Nanna Pretzmann
Turen går til Thailand - de praktiske ting

Grydebrød med den sprødeste skorpe

image

image

image

Jeg har efterhånden bagt grydebrød nogle gange og jeg må altså sige, at det bliver ganske lækkert. Den sprøde skorpe er helt fantastisk. Lørdag holder vi brunch for familie, da min mand er blevet endnu en vinter ældre. Her bager jeg igen grydebrød. Dejen skal gerne hæve en 12 timer og det passer jo egentlig ret perfekt. Jeg kan slå dejen sammen aftenen før og morgenen efter servere nybagt og lunt franskbrød til gæsterne.

Opskrift på grydebrød

1 stort brød
500 ml lunken vand
5 gram gær
2 tsk salt
2 tsk sirup
1 dl fuldkornsmel
2 dl rugmel
8 dl hvedemel

 

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sirup. Salt og de forskellige slags mel røres sammen og vendes i vandet. Rør dejen godt sammen og lad den hæve på køkkenbordet i 12 timer. Husk film over skålen. Dejen er her lidt en sjov blævret størrelse. Det er meningen. Se eventuelt denne video HER. Der ses konsistensen tydeligt.

Ælt dejen kort. Bare ved at folde den over sig selv 5-6 gange. Lad den herefter hæve i endnu et par timer.

Efter knap 2 timer tændes ovnen på 250 grader (med gryden i ovnen, så den bliver varm). Når ovnen er varm vippes dejen ned i gryden og låget sættes på.

Bag i cirka en halv time. Tag låget af og skrue ovnen ned på 230 grader. Bag i 10-15 minutter.

Tag gryden ud og vip brødet ud på en rist.

Smager fantastisk lunt med tandsmør 😛

 

7 kommentarer

 • Tina Ruus

  Ser godt ud 🙂 Hvor stor en gryde bruger du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt spørgsmål.. Det er en le creuset og der står nummer 22 i bunden.. Er ikke sikker på liter. Må ha’ tjekket op på det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvad jeg lige kunne google mig til er det vist 3,3 liter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Ruus

   Takker mange gange ;o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Det er 3.3l, folk bager den også ofte i en oval gryde så bliver den lidt ala franskbrød.. 🙂

  KH
  Pia ( Le Creuset)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg elsker også grydebrød og har efterhånden eksperimenteret med en del opskrifter. Alle brødene har været gode som nybagte, men det irritererede mig at det var tørt/kedeligt dagen efter. Ofte måtte jeg riste en skive for at gøre det spiseligt. Mine eksperimenter har Hovedsageligt været at finde en opskrift hvor brødet også er lækkert koldt på 2. og måske endda 3. dagen. Og jeg vil bare sige at det endelig er lykkedes mig og jeg bager pt brødet minimum en gang om ugen. Jeg deler gerne opskriften hvis du vil prøve det

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turen går til Thailand - de praktiske ting