Om gadekøkkener i Thailand – Nanna Pretzmann
Halløj fra Hua Hin

Om gadekøkkener i Thailand

image

image

image

image

image

image

Som jeg måske har ladet det skinne en kende igennem, så elsker jeg gadekøkkenerne i Thailand. Stod det til mig spiste vi udenlukkende i dem. I Bangkok var der gadekøkkener på hvert et gadehjørne og det er da også der man ser de lokale hente og indtage deres mad. I min optik er selve oplevelse med at spise her altså en kende mere autentisk end restauranterne og så kommer vi heller ikke udenom det faktum at det er skide billigt. Som i fuldstændig absurd billigt. Idag spiste og drak vi f.eks. 2 voksne og 3 børn for 49 kroner. Vi fik varme retter, cola, vand og øl til maden. Tænk sig alt det for under halvtreds kroner. Det er i hvert fald ikke madbudgettet, som vælter feriekontoen 😛 Mange af gadekøkkenerne har i øvrigt opsat plastik stole og borde, så man kan sidde på gaden og spise.

Mange af køkkenerne er på hjul og køres rundt dag for dag. Derfor ved man heller aldrig hvor gårsdagen vogn vil stå den næste. Nogle er sågar ligesom Tuk Tukerne en ombygget scooter, så efter endt arbejdsdag køres køkkenet med afsted. Andre er mere faste og her tømmes og pakkes blot sammen for natten.

Jeg har hørt en del bekymre sig om hygiejne i gadekøkkenerne, da de selvfølgelig ser en kende anderledes ud end vi er vant til i DK. Jeg tror ikke man skal være så bekymret. På mange restauranter står maden under varmelamper på buffet i timevis. Det tænker jeg derimod er en bakteriebombe. I gadekøkkenerne tilberedes maden, når man bestiller og varmes op til lyn høje temperaturer enten i wok over blus eller nogle steder på kul. Vi har nu været her i en uge og vores maver har 7-9-13 intet fejlet. Det taler vist for sig selv.

Mht af udvalget af mad, så har vi set alt fra frøer på spyd til kæmpe rejer og nudler. Med andre ord, så burde der være noget for alles smag.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halløj fra Hua Hin