Rødbede boller – let og lækker opskrift

Rødbede boller

Opskrift rødbede boller

Nu er det jo godtnok ikke søndag og dermed ikke den dag jeg i fremtiden har besluttet af dele bage og madopskrifter, men i og med jeg har bagt så røgen står ud af ørene den seneste uge, så synes jeg da også at i skulle have glæde af opskriften på rødbede boller. Som jeg har nævnt mange gange, så prøver vi altid at lave madpakker, når vi skal på turer. Mest for at spare pengene, men også fordi det er ærgeligt at give høje priser for mad, som oftest er junk. Ideen til rødbede boller opstod, da jeg så Kaja fra Sundemadpakker.dk havde brugt rødbede smoothie til boller. Jeg har bare brugt almindelig revet rødbede istedet. Det giver nøjagtigt ligeså godt et resultatet som revet gulerød gør i boller. Dejligt lækre og luftige, men med gods i. I øvrigt er mine ene datter svært begejstret for den fine lyserøde farve, som mest af alt får bollerne til at minde om prinsesse boller. Rødbeder vil ungerne ærlig ikke spise ellers. Jeg synes egentlig ikke at de er kræsne, men rodfrugter hitter ikke. Men i boller opdager de altså ikke at de spiser dem 😛

Opskrift på rødbede boller

Cirka 18 styk rødbede boller

  • 50 gram gær
  • 300 gram revet rødbede
  • 5 dl lunken vand
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk honning
  • 4 dl durummel
  • Cirka 12 dl hvedemel
  • Vand/mælk til pensling

 

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt og honning og rør godt sammen. Riv rødbederne. Jeg bruger mit Moulinex (købes HER). Det er super let at bruge og efterfølgende kommer det blot i opvaskemaskinen. Skønt for en doven Frans, som mig, der ikke gider rive grønsager 😛

De revne rødbeder kommes i og det samme gør durum mel. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem.

image image

Lad hæve i en times tid under et klæde. Ælt dejen kort og del den ud i boller. Sæt på bageplade og lad hæve i cirka 20 minutter til en halv time. Pensel med vand eller mælk og bag ved 200 grader (varmluft) i cirka 15-16 minutter.

Boller med rødbede

Find også opskrift på // Pølsehorn med spinat // Pizzasnegle // One pot pasta – hurtig aftensmad // Toffifee cheesecake // Pizza boller  //

Og husk nu i kan vinde 4 entrebilletter til Odense Zoo HER

Follow:
Share:

14 Comments

  1. 29. juni 2016 / 11:54 am

    Mums de ser gode ud <3

  2. Jannie
    10. juli 2016 / 7:12 pm

    Ser rigtig lækker ud, så de skal da prøves.
    Kommer de til at smage af rødbede ??

  3. Camilla
    24. april 2017 / 12:45 pm

    Koger du rødbeden først eller skræller du den bare og så river bagefter

      • Camilla
        25. april 2017 / 6:43 pm

        Super tak for svaret, de står til hævning nu:)

      • Camilla
        25. april 2017 / 6:44 pm

        Super tak for svaret, de står til hævning nu 🙂

          • Camilla
            26. april 2017 / 11:39 pm

            De var rigtig gode de skal helt klart laves igen.Har en kræsen datter og hun var hel vild med dem 🙂

          • 27. april 2017 / 9:43 am

            Det er jeg så glad for at høre 😀

  4. Sigrid
    10. november 2017 / 7:29 am

    Har lige bagt dem og de ser fine ud ,
    men familien bryder sig ikke om rødbedesmagen . Manden siger de kan bruges i valgkampen

  5. Sabrina Hansen
    10. april 2018 / 6:44 pm

    Super idé. Min søn hader rødbede så nu prøver vi at lave “magiske” boller. Mine er dog helt pinke, da jeg tog fint rivejern. Vi glæder os til at smage.

    • 10. april 2018 / 10:09 pm

      De kan virkelig blive fine i farven 🙂 Håber det er en succes 🙂

Leave a Reply


Looking for Something?