Steder vi holder af | Keramikcafé Møllehuset – Nanna Pretzmann
Smukke rustne højbede

Steder vi holder af | Keramikcafé Møllehuset

Keramikcafé MøllehusetKeramikcafé Møllehuset Keramikcafé MøllehusetKeramikcafé Møllehuset

Mod toppen af Danmark ligger både en af mine favorit byer og cafeer. Ja faktisk ligger den ene blot en spytklat fra den anden. Men i dag skal det ikke handle om Lønstrup, men om Keramikcafé Møllehuset, som er en fantastisk lille perle, hvis du spørger mig. Her spiser du hjemmebagt surdejsbrød og kager af hjemmelavet keramik. Råvarerne er i højsædet og lokale.

Som nabo til cafeen ligger Vennebjerg Mølle og ærlig talt er det svært at se bort fra charmen ved både beliggenhed og det faktum, at alt er lidt hjemmebygget og oser af charmen rundt om i cafeen.

Jeg er egentlig ikke klar over præcist hvor længe, at Keramikcafeen har eksisteret, men vi er kommet der et par år. Der er ikke åbent hele året rundt – dertil ligger den måske for langt fra det meste. Men i højsæsonerne som sommer, jul, påske osv er cafeen åben. Vær obs på at det altid er en god ide at bestille bord hjemmefra og gerne i god tid – cafeen er velbesøgt og flere af menuer kræver også forhåndsbooking. Det ville være så ærgerligt, at kører forgæves.

Hofmeister brunch

Efter tilfældigt at være kommet forbi en varm sommerdag og prøvet en ganske almindelig, omend skøn og velsmagende, Mølle platte fik vi omgående lyst til også at prøve Hofmeister brunchen, som altså kræver at man har bestilt på forhånd. Siden da er det blevet til mange besøg for at spise brunch og jeg hiver da også gerne nye gæster med hver gang, for at dele min kærlighed til stedet. Hver og en af dem er blevet ligeså begejstret, som os selv. Stedet kan bare noget. Stemningen er hyggeligt og afslappet, betjeningen skøn og maden lige i øjet.

Keramikcafé Møllehuset Keramikcafé Møllehuset

Afternoon tea

Et andet koncept er afternoon tea – selvfølgelig inspireret af det engelske koncept af samme navn. Vores ældste piger elsker også cafeen og ville gerne besøge den til deres fødselsdag og en bedre anledning til at prøve torsdags konceptet af, findes vist ikke.

Og jeg kan da starte med at sige at vi heller ikke fortrød. Som brunchen serveres afternoon tea på en etager og der er rigeligt af alt. Både kager, scones, crossaint og surdejsbrød. En fryd for både øjne og gane.

Keramikcafé Møllehuset Keramikcafé Møllehuset

Book dit bord

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smukke rustne højbede