Den du ved nok

Den du ved nok opskrift
Kagen, som min mor altid bagte i bradepanden, i min barndom. Hvad blev der egentligt af bradepande kager?! Jeg kan ikke engang huske hvornår jeg sidste faldt over en!
Men ikke destomindre er “den du ved nok” præcis lige så god, som jeg husker den. Opskriften er også præcis den samme. Blot halveret!

Jeg indtager ikke længere mælkeprodukter og derfor er der også de alternativer, som jeg bruger, nævnt i opskriften.

Opskrift på den du ved nok

250 gram sukker

2 æg

2 dl mælk (jeg bruger soyadrik med vanilje)

225 gram hvedemel

2 tsk vaniljesukker

3 spsk bagekakao

2 tsk bagepulver

150 gram smeltet smør (jeg bruger vegan block fra Naturli)

 

Kakaoglasur

100 gram smør (jeg bruger veganblock fra Naturli)

4 spsk kaffe fra kanden

2 spsk bagekakao

2 tsk vaniljesukker

75 gram kokosmel

200 gram flormelis

 

Fremgangsmåden er ganske simpel. Miks æg og sukker. Kom de tørre ingredienser i en skål og miks. Tilsæt dem til æg og sukkeret og tilsæt tilsidst det smeltede (og afkølede smør). Jeg bruger et fad i størrelsen 30×25 og bager ved 190 grader i cirka 20 minutter.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Den du ved nok opskrift

Når kagen er afkølet kommes alle ingredienserne til kakaoglasuren i en gryde og smeltes. Kom på toppen af kagen.
Voila et styks den du ved nok. En svampet og lækker chokoladekage.

Den du ved nok opskriftDen du ved nok opskriftFind også opskrift på // Chokoladebomben // Drømmekage fra Brovst (muffins) // Nicecream // Sundere romkugler //

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Katrine
    3. juli 2021 / 7:26 pm

    Herhjemme kører vi uden kaffe (for jeg kan simpelthen ikke lide det… ikke engang den smule der kommer i den her topping) men med kakaomælk, og så skifter vi nogle gange kokosmel ud med havregryn (både på den her og på klassisk drømmekage)

    • 10. juli 2021 / 10:56 pm

      Jeg synes slet ikke man smager kaffen! Men godt i har fundet en løsning 🙂

Leave a Reply


Looking for Something?