Guide til Vilnius og omegn

Guide til Vilnius og omegnGuide til Vilnius og omegnVilnius er en fantastisk by – og et ideelt rejsemål til storbyferie. Med eller uden børn! 

Hvor skal vi bo i Vilnius

Hvis jeg var jer ville jeg klart vælge et hotel i Old Town (Senamiesti = old town på Litauisk). Der bor du midt i det smukkeste stykke af Vilnius!

Hvad skal vi se i Vilnius

Uzopis er også et must go, når i er i Vilnius. Det ligger lige op ad Old Town og de kalder sig selvstyrede og har egne “love”. Det er ret sjovt! I Old town ligger også Golden Gates, Gedaminas tower og cathedral square, hvis man er til en slags.

KGB museet har jeg ikke selv besøgt endnu, men har hørt at jeg virkelig burde! 

Hvis i er til grønt markeder er mine favoritter Hales turgus (turgus betyder marked) og Kalvariju! 

Bernardine park er rigtig hyggelig og ligger lige ned til floden og meget tæt på Uzopis. Her er også en fin legeplads. Reformatų Skveras er også et besøg værd, hvis du trænger til lidt græs imellem tæerne og en legeplads til ungerne.

Ellers vil jeg sige lej en bil og kør ud af Vilnius, for at se en hel anden og mere autentisk side af landet. Sving eventuelt forbi Trakai. Vil du på en lidt længere tur ud af Vilnius, så smut eventuelt til Druskaninkai – spa byen – og bliv forkælet. Når du er på de kanter kan du også besøge Lenin museumet.

Guide til Vilnius og omegn
Er vejret godt og vil du gerne bade, så finder du en “strand” ved floden – ikke langt fra centrum. Kør efter Valakampių II-asis paplūdimys.

Senatoriu Pasazas vil jeg til hver en tid anbefale at kigge forbi. Der er flere restauranter i samme bygning, en bager, slagter og farmshop, hvor man kan købe alle de økologiske delikatesser, som de selv groer og producere på deres egen farm, lige uden for Vilnius.En sidste ting, som jeg klart vil anbefale er en ballontur. Man kan både flyve over Vilnius by eller f.eks. Trakai. Sidstenævnte var den tur vi valgte. Og hold nu fast for en oplevelse. Vi fløj med balloon.lt og var meget tilfredse med dem – men der findes mange udbydere.

Hvor skal vi spise i Vilnius

Guide til Vilnius og omegnGuide til Vilnius og omegn

Senatoriu Pasazas vil jeg til hver en tid anbefale at kigge forbi. Der er flere restauranter i samme bygning, en bager, slagter og farmshop, hvor man kan købe alle de økologiske delikatesser, som de selv groer og producere på deres egen farm, Farmers Circle, lige uden for Vilnius.

Guide til Vilnius og omegn

Holy donut er et must, hvis du skal ha’ en donut med massere af topping. Den på Vokieciu er i øvrigt vores gamle nabo. En farligt bekendtskab 😉

Le crepe besøger vi altid, fordi pandekager. Både desserter og madvariater.

Pinavija, hvis du er i humør til fine små kager og te.

Guide til Vilnius og omegn

Jurgis, hvis du er i humør til pizza. Hele menukortet kan også konverteres til veganske varianter.

Guide til Vilnius og omegnGuide til Vilnius og omegn
Rose hip for lækkert vegansk mad.

Gasper’s er en indisk restaurant og altid et besøg værd. De er for nyligt begyndt at servere frokost!

En frokost på Delta Mityba vil jeg også altid anbefale. Lækker asiatisk inspireret mad til små priser.

Hvad skal vi smage i Vilnius

Hey og smag Dzuigas ost – især den, som er lagret længe! Saltibarsciai er en meget tradition kold rødbedesuppe. Den burde i næste smage! Det samme er Cepelinai, som er en slags kogt kartoffel med forskelligt fyld. Kepta Duona er brødstænger med hvidløg og dyppelse.

Til den søde side er der f.eks. Spurgos, som minder lidt om donuts.

Gira, som er brygget på brød er en meget populær drik.

Vær opmærksom på, at alkohol ikke kan købes efter kl 20 i supermarkeder osv. Om søndagen er det vist allerede kl 16.

Hvor skal vi shoppe i Vilnius

Som enhver anden storby har Vilnius også uanede shopping muligheder. Både i butikker indre by, hvor du finder alt fra Gucci (sælges i butikker på Didzoiji gatve) til H&M.

Er du mere til storcentre findes der en del af dem. Blandt andet Akropolis, Ozos og Panorama. Vi plejer at smutte i Akropolis.

Kan du, ligesom jeg, lide genbrugsbutikker, så kig fordi Humana. De har massevis af butikker rundt omkring i Vilnius. Og ofte udvalg, hvor alt sættes ned til 1 euro. Jeg har gjort nogle gode kup der. Blandt andet en Ganni kjole til en euro!

Hvordan kommer jeg rundt i Vilnius

Jeg vil fluks anbefale dig at hente appen Bolt. Med den kommer du ganske let og billigt rundt.
Vil du hellere låne en bil kan jeg anbefale at hente appen CityBee, som gør det ganske let at finde en lånebil på gaden.
Derudover er der sporvogne.

Hvordan kommer jeg til Litauen

Vi har både fløjet fra Aalborg via København med SAS og fra Billund med Wizz. Sidstenævnte er klart det billigste. Her kan man finde billetter for et par hundred kroner.

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?