Krabi med børn | Rejseplanlægning inklusiv budget og hoteller – Nanna Pretzmann
Grove madpakkeboller med spinat og chiafrø

Krabi med børn | Rejseplanlægning inklusiv budget og hoteller

At rejse til Krabi med børn | Rejseplanlægning inklusiv budget og hoteller

Billede lånt af The Narima Bungalow Resort

Er det bare mig eller har vinter og efterår varet for evigt? Selvom det egentligt slet ikke har været vinter, sådan temperaturmæssigt, så synes jeg alt det mørke og regn er ved at opsluge os. Min krop skriger simpelthen på lys, længere dage og varme. Og lige om hjørnet venter foråret forhåbentligt også, men vi har altså taget en beslutning om at stikke af. Til langt varmere himmelstrøg. I hele tre uger og jeg glæder mig simpelthen mere end man kan forestille sig. Vi tager til Krabi med børn. Det har vi nemlig drømt om siden vi brugt en måned der, da Sigga var blot et år gammel. Men destinationen i Thailand er ny. Sidste gang var vi omkring Hua Hin og Bangkok. Denne gang bliver det Krabi og de omkring liggende øer. For at gøre rejsen mere spiselig rent økonomisk, så har vi selv sammensat den. Fundet flybilletterne og hotellerne. Flybilletterne var lidt dyrere end jeg havde håbet, men så måtte jeg blot være mere kreativ med hotellerne.

Jeg lovede på Instagram, at dele vores rejseplan og budget. Det gør jeg altid gerne. Men hav i mente, at vi ikke har besøgt hotellerne endnu og dermed ikke er klar over om det er fund eller det direkte modsatte. Jeg skal selvfølgelig nok give feedback, når hotellerne er besøgt.

Rejseplanlægning inklusiv budget og hoteller | At rejse til Krabi med børn

Jeg tænker, at starte med vores budget til at rejse til Krabi med børn. Vi havde sat 50.000 af til selve rejsen. Slår man et smut om charterselskabernes hjemmesider må man hurtigt erkender, at man ikke når langt for 50.000 – i hvert fald ikke, når man er fem. Ja en tre ugers rejse til Thailand kan i hvert fald nærmest synes umulig. At benytte andre former for rejseselskaber er bestemt også en mulighed. Egentlig havde jeg også bestemt, at jeg ikke orkede alt arbejdet med at sammensætte vores rejse, for det er tidskrævende og kræver, at tungen holdes lige i munden, når bookingerne skal faldes på plads. I hvert fald når man både booker flybilletter og hoteller, som vi har gjort. Booker man blot flybilletterne, rejser afsted og tager det hele som det kommer er det selvfølgelig en anden sag. Men jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at begynde og kigge og pludseligt var alt booket til at rejse til Krabi med børn.

I denne omgang blev flybilletterne, som nævnt, noget dyrere end jeg havde forestillet mig. Men det var simpelthen den bedste og billigste løsning, som jeg kunne finde. Vi flyver i øvrigt fra Aalborg. Der var en smule og spare, hvis vi hoppede i bilen og kørte til KBH. Men altså så lidt, når broafgift, diesel, lufthavnsparkering og så videre er fratrukket, at jeg ikke synes det var det værd. Aalborg lufthavn er trods alt kun en halv times kørsel tid fra os og har gratis parkering.

Når jeg leder efter flybilletter bruger jeg både søgemaskiner, som Expedia og Momondo, men smutter også direkte forbi flyselskabernes hjemmeside. Jeg forsøger altid at minglere rundt med datoerne, fordi det kan ændre priserne drastisk. Vi endte da også med at flytte rejseafgang en lille uge, da det var flere tusind billigere. I denne omgang endte jeg med at booke igennem Expedia og vi flyver med Thai Airways direkte til Krabi med børn. Husk altid og checke rejselængden, som kan være helt latterlig og selvfølgelig også om bagage er inklusiv i prisen.

At rejse til Krabi med børn | Rejseplanlægning inklusiv budget og hoteller

Billede lånt af The Narima Bungalow Resort

Når det kommer til hoteller gør jeg faktisk nøjagtigt det samme, som med flybilletter. Først finder jeg stederne, tjekker anmeldelser og så går jagten ind på at finde den bedste pris. Jeg checker som regel på hotellets egen hjemmeside, Hotels, Expedia, Booking, Agoda osv, for at se hvem der har den bedste pris. Og tro mig, når jeg siger at der er mange tusind, at spare på den måde. Prisen på det ene hotel gik for eksempel fra 12.400 og et eller andet til 7320,88. Det kostede ganske få klik at spare de cirka 5.000.

Jeg startede faktisk med at spørge på Instagram om en af jer kendte et godt hotel i Krabi, som vi kunne starte vores ferie på. Jeg fik en del gode tip, men det første som kom, var faktisk også det vi endte med at gå med. Vi bestemte nemlig ganske hurtigt at starte vores ferie tæt på lufthavnen. Rejsen til Thailand er lang, så når vi lander er det rart at transporttiden ikke er for lang og at vi bare kan smide os ved poolen et par dage før det går løs igen.

Herefter smutter vi på ø hop. Vi skal bruge en uge på både Koh Lanta og Ko Libong, inden vi igen vender retur til Krabi et par dage inden hjemrejse.  I denne omgang har vi haft fokus på, at vi gerne vil opleve nyt, men samtidig har vi ikke lyst til at rykke for meget rundt. Selvfølgelig skal vi ud og opleve noget, men vi har også behov for at puste ud. Virkelig at blive tvunget til at få pulsen helt ned og bare være. Alle stederne er inklusiv morgenmad, for det er simplethen bare så rart og afslappende. Og så må jeg hellere tilføje, at det faktum, at vi rejser med tre børn hurtigt gør, at mange hotelforslag forsvinder fra søgemaskinerne. Men ofte er det muligt at få en ekstra opredning mod ekstra gebyr.

Hotellerne vi har valgt at bo på hedder Ananta Burin ResortThe Narima bungalow resortLibong Beach Resort og River Front Krabi hotel.

Ananta Burin Resort ligger ikke langt fra lufthavnen og virker umiddelbart til at være et godt start hotel med lækker pool og ikke langt fra markeder med streetfood, som vi allerbedst kan li’.

The Narima Bungalow Resort ligger på Koh Lanta og virker, som et totalt junglehotel. Det er placeret direkte på stranden og vi har været så heldige at få fingrene i et ophold til en rigtig god pris. Endda i en a-row hytte direkte ud til stranden.

Libong Beach Resort ligger på Ko Libong og har super gode anmeldelser. Det ligger på stranden og lige det her ophold er jeg ret spændt på. Det hele virker mere spartansk og et ophold koster da også next to nothing.

River Front Krabi Hotel ligger ikke vildt langt fra lufthavnen og er vores sidste stop inden turen igen går mod Danmark.

 

Vores rejsebudget – 3 uger i og omkring Krabi, Thailand

 

Flybilletter 2 voksne/3 børn     26.414,00,-

Hoteller (23 overnatninger)     18.695,94,-

I alt                                                 45.109,94,-

 

Jeg har med vilje ikke brugt hele budgettet, da vi også skal have plads til transport imellem hotellerne. Dette kan man også sagtens booke hjemmefra, f.eks. Amazing Lanta – men prøv eventuelt at google. De er langt fra de eneste om buddet. Jeg tænker dog, at vi venter og ser om det ikke er billigere at booke noget, når vi er på lokationen.

Sikke en lang smøre det blev til. Men summasummarum er selvfølgelig også, at dette for nogle lyder vildt dyrt for tre uger i Krabi med børn, for andre vildt billigt og at det er helt og aldeles forskelligt hvad man lægger vægt på, når en ferie skal bookes. Rejsen kan både gøres langt billigere og langt dyrere.

Og hey del endeligt dine tips til Krabi og omegn i kommentarfeltet, så vi alle kan få glæde af det..

2 kommentarer

  • Wow hvor lyder det bare som en dejlig tur og sikke nogle fine hoteller. Glæder mig til at følge med og få en masse gode fifs.

    Rigtig god tur.

    //Helle
    Helles-Univers.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove madpakkeboller med spinat og chiafrø