MODU – multifunktionelt og bæredygtigt legetøj

MODU legetøj MODU legetøj MODU legetøjMODU legetøjI dag vil jeg fortælle lidt om vores nye bæredygtigt legetøj, som vokser med barnet og derfor forbliver relevant og sjovt i årevis. Allerede, den første dag, vi havde vores nye legetøj i vores hjem, erfarede jeg, at det ville blive et kæmpe hit. De store på 9 og 6 år havde besøg af legekammerat og de 4 unger endte med at bruge timevis på at bygge motorcykler og biler, som igen og igen skulle til mekanikeren og bygges om. Ja faktisk var de så opslugte af deres leg, at lillebror på 1 år nærmest ikke kunne komme til. Det var egentligt ellers mest ham, at legetøjet var tiltænkt. Derfor må jeg også indrømme, at jeg faldt lidt på halen over hvordan MODU straks greb børn i så bred en aldersgruppe.

Hvad er MODU?

MODU er navnet på vores nye legetøj. Det er prisvindende dansk design og det er skabt med tanken om, at børn udvikler sig gennem fantasi og åben, aktiv leg. Helt basalt består det af byggeklodser af skum, samlepinde og hjul, som kan sammensættes på et hav af forskellige måder. Ja faktisk er det velsagtens kun fantasien, som sætter grænser, når legen først er i gang.

MODU legetøj

Selve legetøjet består af 100% genanvendelig og fødevaregodkendt ABS-plast og gift-fri EVA-skum. MODU fåes i flere forskellige sæt med muligheden for, at tilkøbe ekstra skumklodser, samlepinde og hjul. Selve sættet er som standard i gråt og så vælge man selv farven på plastikken. Vi har valgt lyseblå, men det findes også i rød og gul.

MODU legetøj

Vi har MODU dreamer sættet, som er den største pakke. Men jeg kan allerede se nu, at vi må anskaffe os mere, så alle kan lege med på en gang. Det tænker jeg, ville være fantastisk sjovt for os alle.

Til min store glæde kan alle MODU delene i øvrigt gå i opvaskemaskinen. Det er simpelthen drønsmart, at man let og hurtigt har helt rent legetøj igen, for det kan altså godt blive en smule nusset. Især, når den 1 årige leger med det.

Leg med MODU

Når du køber MODU medfølger der en lille brochure fyldt med inspiration til forskellige byggeprojekter. Og du kan også finde inspiration på både MODUs Instagram og Pinterest.

MODU legetøj
Det er super godt til lige at komme i gang. Men snart tager fantasien over og der bygges alt muligt. Og det er altså en fryd, at se hvordan MODU prikker til ungernes nysgerrighed og inspirerer til fordybelse og kreativitet, samtidig med at hele kroppen er i gang, når de hopper rundt, for at bygge.

MODU legetøj MODU legetøj Racerbiler, motorcykler, hunde, en and og rullebræt er iblandt de ting, som jeg lynhurtigt kommer i tanke om, at ungerne selv har fundet på, at bygge.

Leg i alle aldre

Hvis sandheden skal frem vil jeg sige, at de 0-6 år, som fremgår på emballagen slet ikke er sand. Som jeg allerede har nævnt leger mine på 9 år også med det og det gør jeg også selv. Og jeg er altså 36 år. I virkeligheden er det nok et legetøj, som ikke rigtigt har nogen aldersbegrænsning. Jeg er egentligt ikke specielt begejstret for at lege med sådan helt generelt, men det her med at bygge og opfinde sammen, det kan altså noget særligt, som jeg tror også tiltrækker mange voksne. Det bliver den fineste måde, at fælleslege og samles på kryds og tvær af aldre.

MODU legetøj MODU legetøjDe store bygger til lillebror og jeg nyder, at sidde og bygge med både de store og den lille. Jeg tænker også, at min entusiasme  smitter af på børnene, når de kan mærke at jeg oprigtigt gerne vil lege med.

Kender du mon MODU? Fremover tænker jeg, at anbefale det til alle, som jeg kender. Det er jo f.eks. den oplagte julegave. Tænk hvor mange timer og års leg, som gemmer sig i den. Det er en dejlig tanke bag en gave, synes jeg.

 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?