Koldhævede morgenboller med kerner

Koldhævede morgenboller med kernerJeg elsker morgenbrød, men jeg er absolut ikke noget stort morgenmenneske. Jeg stornyder tvært i mod, når mit fortids-jeg har tænkt på mit fremtids-jeg og smækket en dej i køleskabet og koldhævet den natten over. Det er en genial og let måde, at komme let til lækkert morgenbrød på!

Jeg har blot en basis dej, som jeg for det meste går ud fra. Og det er altså også tilfældet i dag, da opskriften netop tager udgangspunkt i mine barselsboller, som er blevet lidt mit go-to opskrift. Så udskifter jeg bare lidt efter hvad vi har i gemmeren. Jeg har også skruet lidt op for gæren og hoppet æltningen over.

Opskrift på koldhævede og æltefri morgenboller

(12 stk)

15 gram gær
5 dl lunken vand
2 tsk salt
1 tsk rørsukker
150 gram revet squash (spinat, gulerod eller noget helt tredje går også fint an)
2 dl havregryn
500 gram hvedemel
Kerner til drys (havregryn, sesam, græskar, hør, sesam, chia, solsikke eller hvad du ligger inde med)

Opløs gæren i det lunkne vand. Kom resten af ingredienserne i skålen og miks godt sammen. Det er nu en klistret dej.

Lad dejen kickstarte sin hævning på køkkenbordet i en god times tid, før du smider den i køleskabet.

Næste morgen tænder du ovnen på 240 grader. Fordeler dejen på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger en ske dyppet i vand, så går det lettere. Drys med kerner.

Koldhævede morgenboller med kerner

Bages i cirka 14 minutter til, at de er gyldne.

 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?