Ramsløgsfoccacia | Opskrift på foccacia med ramsløg

Ramsløgsfoccasia | Opskrift på foccasia med ramsløgRamsløgsfoccasia | Opskrift på foccasia med ramsløgFoccacia sandwich er et kæmpe hit herhjemme – og det gælder også dem med ramsløg. Ramsløgsfoccacia fungere skide godt, som madpakke brød, som ganske almindeligt foccacia eller flækket med smør på. Den fantastisk grønne farve er en fryd for øjet og skyldes udelukkende ramsløgen.

Ramsløgsfoccacia | Opskrift på foccacia med ramsløg

25 gram gær

5 dl lunken vand

1 tsk honning

2 tsk salt

400 gram hvedemel

150 gram durum

2 håndfulde ramsløgsblade

En god olivenolie og ramsløgsalt 


Kom gær, 1 dl vand, honning, salt og melet i en skål. Blend det resterende vand og ramsløgsblade og kom det også i. Det hele skal blot lige vendes sammen. Lad det herefter stå en god halv time og passe sig selv og giv herefter fuld skrue på røremaskinen i 10-12 minutter.

Når dejen begynder at kravle op ad krogen, slipper kanten og er glat og smidig, ja nærmest som tyggegummi, så er den der. Hvis den ikke er nået dertil efter 7-8 minutter, så prøv at tilsætte en lille smule mere mel. Men pas på ikke at tilsætte for meget – dejen skal nemlig være ret så våd og klistret. Det er hemmeligheden bag det luftige og lækre resultat.

Lad dejen hæve i minimum en time på køkkenbordet.

Jeg kommer dejen i et ildfast fad med bagepapir, men du kan også komme det på en bageplade med bagepapir.

Fordel olivenolie på dejen og en smule olivenolie på fingrene og tryk dybe huller i dejen.
Drys tilsidst med ramsløgsalt og lad hæve en halv times tid før du bager i 15-20 minutter ved 200 grader til gyldent.

Ramsløgsfoccasia | Opskrift på foccasia med ramsløgRamsløgsfoccasia | Opskrift på foccasia med ramsløg

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?