Hjemmelavet ribsgele

Hjemmelavet ribsgele opskriftDer er gået husmor i den, for vi har lavet ribsgele. Det gør vi faktisk hvert år på denne tid. Og kun af en eneste årsdag – hjemmelavet ribsgele smager nemlig fænomenalt i brun sovs henover vinteren. Og så er det altså drøn let, at lave!

Opskrift på hjemmelavet ribsgele

1 glas ribsgele

450 gram ribs
1 dl vand
250 gram sukker

Kom ribs og vand i en gryde og lad det koge, under låg, i 15-20 minutter.
Si saften igennem en si med et klæde i. Pres bærrene godt, så du får alt saften med.
Kom saften i en ren gryde, tilsæt sukker og kog under låg i cirka 30 minutter.
Skol et glas, hæld ribsgeleen i og kom i køleskabet.

Obs – der er naturlig pektin i ribs, som gør, at geléen stivner. Men jo mere modne ribsene bliver jo mindre pektin er der i, så hvis din gele ikke vil stive kan du tilsætte pektin. Du kan også fra start vælge at bruge syltesukker med pektin, hvis bærrene er meget modne.

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?