Pizzamuffins med blomkål

Pizzamuffins med blomkål opskriftPizzamuffins med blomkål er altid en sikker vinder her hos os. I denne variant af pizzamuffins er også et tons grøntsager. Jeg blender dem og så bemærker ungerne ikke engang at de kører grøntsager ned. Grøntsagerne kan snildt udskiftes efter smag eller hvad køleskabet byder på. Det samme gør sig gældende med mel. Udskift og eksperimenter.

Jeg elsker at bage med grøntsager. Det gør så meget godt for bagværket. Bland andet holder grøntsager brødet blødt længere,  det er en god måde at få brugt de rynkede grøntsager på, det mætter mere og så er det jo også bare alletiders måde at få kørt lidt ekstra grønt ind på.

Hvis du kunne tænke dig, at bage mere med grøntsager så kan jeg anbefale dig min e-bog Grønne Boller. Den indeholder 10 opskrifter, som gør det let at komme i gang, samt tips og tricks til dit bagværk. Du kan købe den HER.

Opskrift på pizzamuffins med blomkål

Cirka 12 styk

25 gram gær

2 dl lunken vand

200 gram blomkål

100 gram squash

1 tsk honning

1 tsk salt

2 æg

2 spsk olie

1 spsk oregano

200 gram revet ost

125 gram kylling (kan udskiftes)

2 dl durummel

Cirka 4-5 dl hvedemel

Cirka 2 dl tomatsauce

 

Smuldr gæren i en skål.
Kom blomkål og squash i en blender med vandet og blend til ensartet masse. Hæld over den smuldrede gær og miks. Tilsæt honning, salt, æg, olie, oregano, ost og fyld. Miks godt sammen og tilsæt herefter melet lidt efter lidt til du har en klisteret dej.

Fordel dejen i 12 forme. Brug en våd spiseske, så klistre dejen ikke til den.  Jeg bruger altid en muffin bageplade med muffinforme til at bage mine pizza muffins i. Pensl dem med tomatsaucen.

Lad hæve i cirka 20 minutter.

Varm ovnen til 180 grader (alm ovn) og bag i cirka 14-16 minutter.

Kan sagtens fryses og er stadig lige lækre, når de optøes.


>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<


Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?