Pølsemuffins – med hvidkål

Pølsemuffins med hvidkål opskriftPølsemuffins med hvidkål opskriftPølsemuffins med hvidkål opskriftHer er endnu en favorit fra ungernes madpakke. I kender sikkert de sikre ting, som i altid ved hitter stort. Her er pølsemuffins en af dem.

Jeg putter gerne grøntsager i og så længe at jeg blender dem og de dermed er usynlige for øjet, så er der ingen, som foretrækker en mine.

Grøntsagerne gør i øvrigt også, at brødet bliver knap så hurtigt tørt, at det mætter bedre og så er det alletiders måde, at få ryddet op i grøntsagsskuffen på. Udskift endelig grøntsagerne efter smag og behag, eller hvad dit køleskab byder på.
Hvis du gerne vil have inspiration til at bage mere med grønt, så tjek endelig min bog Grønne boller ud. Her får du 10 opskrifter samt tips og tricks til at komme godt på vej. Find bogen HER.

Opskrift på pølsemuffins med ost

Cirka 12 styk

25 gram gær

2 dl lunken vand

200 gram hvidkål

100 gram squash

2 æg

2 spsk olie

1 tsk salt

1 spsk honning

6-7 dl hvedemel

300 gram pølser skåret i skiver

200 gram revet ost

 

Gæren smuldres ud i en skål. Kom vand, hvidkål og squash i en blender og blend til ensartet masse. Hæld over det smuldrede gær og miks grundigt.
Æg, olie, honning og salt tilsættes og røres sammen. Kom halvdelen af melet i. Rør godt rundt og tilsæt pølser og ost. Tilsæt herefter det resterende mel til dejen har en god klistret konsistens. Pas på ikke at komme for meget mel i, så dejen bliver tør.

Jeg bruger en muffinform med muffinpapirforme til at bage i.

Skyl en spiseske og fordel dejen i formene. At skeen er fugtig gør at dejen ikke klistret sådan til den.

Lad pølsemuffins hæve i 15-20 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader (alm ovn).

Bages i cirka 18-20 minutter.

 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?