Hold på hat og briller – her har i nemlig nogle af de mest luftige og lækre vamsede bamseboller med chokoladefyld, som du nogensinde har smagt.
Opskrift på vamsede bamseboller med chokoladefyld
10 styk
50 gram gær
4 dl kærnemælk
50 gram smeltet smør
2 æg
1 tsk salt
1/2 dl rørsukker
Cirka 12 dl hvedemel
200 gram mørk center chokolade (udskift efter smag og behag)
Pensling: 1/2 æg
Start med at røre gæren ud i kærnemælken. Tilsæt æg, salt, rørsukker, og det smeltede smør. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel.
Lad dejen hæve miminum en times tid på køkkenbordet. Del dejen i 10 stykker og tryk hvert stykke dej fladt. Læg chokoladen (jeg bruger to Center til hver) på dejen og fold dejen omkring. Sæt tæt på en bradepande, således at de vokser sammen, når de hæver og får den karakterisktiske form.
Nedenstående kan undlades, og chokoladebollerne kan blot efterhæve 20 minutter på køkkenbordet, men metoden giver ekstra luftige og lækre chokoladeboller.
Sæt bradepanden på øverste rille i oven. Kom et ildfastfad i bunden af ovnen og hæld et par liter kogende vand i fadet. Luk herefter ovnen og lad bollerne hæve i dampen i 15-20 minutter.
Tag herefter fadet med vandet og bagepladen med de vamsede bamseboller med chokoladefyld ud og tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn). Pensl med æg.
Når ovnen er varm skal chokoladebollerne bages i cirka 18-20 minutter til de er gyldne.
(Vandet skal ikke bage med)
Nydes nybagte og lune..
Tænker straks på Slotsbageren! Hvor ser de gode ud.