Koldhævede håndværkere – kun 5 ingredienser

5.0 from 1 vote
Koldhævede håndværkere

Koldhævede håndværkere på 2 minutter.

Mit nutids-jeg elsker mit fortids-jeg, når jeg har husket at bruge 2 minutter på at klaske en dej sammen aftenen forinden. Især søndag morgen, hvor vi som regel ikke har planer og hygger lidt ekstra med morgenmaden. Morgenbrødet her er æltefrit. Det vil sige at du blot rører dejen sammen i en skål. Ingen klistrede fingre eller kæmpe oprydning. Det kan faktisk næsten ikke blive lettere, medmindre du selvfølgelig starter bilen og kører til bageren. Men det vil jeg næsten love dig tager længere tid end at bage de her luftige og sprøde håndværkere selv.

Jeg bruger ofte ganske lidt gær i mit bagværk og lader det i stedet få god tid til at hæve. Det synes jeg giver et fantastisk luftigt resultat med en god krumme. Og så slipper man også for gærsmagen, som jeg synes følger med, når man bruger en stor mængde gær.

I forhold til mængden af mel, så skal dejen her føles som en alt for tyk grød, når du rører rundt. Den skal altså ikke være som en almindelig bolledej. Men dejen skal heller ikke blive for tynd, da den så flyder ud og giver flade boller.

Er du mere til franskbrød du eventuelt kigge forbi min opskrift på sødmælksfranskbrød. Jeg lover den er hammer god og ganske, ganske let. Min veninde siger at den smager af barndom og jeg er ganske tilbøjelig til at give hende ret.

Du kan også på jagt i alle mine opskrifter på brød i kategorien brød. Der er efterhånden en hel del.

Koldhævede håndværkere

5.0 from 1 vote
Course: MorgenmadDifficulty: Let
Antal

12

styk
Forberedelsestid

5

minutes
Tilberedning

14

minutes

Luftige og sprøde koldhævede og æltefri håndværkere. Perfekte til morgenbordet

Ingredienser

  • 15 gram gær

  • 5 dl lunken vand

  • 2 tsk. salt

  • 1 tsk. honning (eller sukker)

  • Cirka 550 gram hvedemel

  • Birkes (eller chiafrø)

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunkne vand. Kom resten af ingredienserne i skålen og miks grundigt. Det er nu en tyk, klistret dej med konsistens af alt for tyk grød.
  • Dæk dejen med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den starte hævningen på køkkenbordet. Når hævningen er godt i gang, kan du sætte den i køleskabet natten over.
  • Næste morgen tænder du ovnen på 240 grader. Sæt herefter dejen med en ske på en bageplade med bagepapir. Hvis du dypper skeen i lunken vand, klistrer dejen ikke til skeen og er dermed lettere at fordele. Sæt 12 boller. Drys med birkes.
  • Bages i cirka 14 minutter.

Noter

  • Du kan eventuelt udskifte mel med andre meltyper og tilsætte frø og kerner.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?