Efter vi stortset bager alt lyst brød herhjemme, så synes jeg det var på tiden at udvide til rugbrød igen. Jeg har før i tiden bagt mange rugbrød, men resultatet var altid meget svingende indtil jeg kom frem til den perfekte opskrift. Jeg laver altid en dobbelt portion og fryser ned.
Opskrift på solsikkerugbrød
2 stk
450 gram skårne rugkerner
700 gram groft rugmel
500 gram hvedemel
125 gram solsikkekerner (+ ekstra til pynt)
8 dl vand
1 liter neutral yoghurt
50 gram gær
5 tsk salt
2 tsk sirup
Kog vandet med de skårne rugkerner samt solsikkekerner i cirka 5 minutter. Lad det afkøle.
Når afkølet, så tilsættes A38 og gæren udrøres heri. Det er vigtigt at dejen er ordentlig afkølet ellers vil du tagen livet af gæren.
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes grundigt. Til en ensartet, blød og klistret masse.
Fordel dejen i to smurte bageforme. Glat dejen ud med lidt vand, så overfladen bliver glat og jævn og prik overfladen med en gaffel. Lad brødet efterhæve i cirka en halv time.
Pensl brødene med vand og drys med solsikkekerner.
Forvarm ovnen til 220 grader.
Sæt brødene i ovnen på nederste rille eller i bunden af ovnen. Skrue ned til 180 grader. Skal bage i cirka en time og 15 minutter.
Hvad størrelse forme bruger du til rugbrødet?
Forfatter
Godt spørgsmål. Det skal jeg tjekke op på 🙂
Str på formene? 🙂
hej er vild med dine opskrifter 🙂 vil prøve at bage rugbrødet, kan det passe de kun skal hæve i 30 min i alt?