Skagenslapper – opskrift på æltefri og koldhævede

0.0 from 0 votes
Skagenslapper opskrift

Er der noget bedre end nybagte skagenslapper og lange morgener i nattøj? Nej vel!
Jeg elsker når jeg har brugt 2 minutter på at klaske en dej sammen aftenen forinden og blot skal klappe dejen på en bageplade og given det en tur i ovnen.

Hop til opskrift

Koldhævede & æltefri skagenlapper

Skagenslapper er ingen undtagelse. De sprøde og luftige rundstykker gør sig godt på morgenbordet. Gerne med tandsmør eller ost med marmelade. Det er selvfølgelig en smagssag og måske foretrækker du noget helt andet. Uanset hvad så tænker jeg at dejen her er god vej til succes på morgenbordet.

Hvis du gerne vil spise skagenslapper med det vuns kan du med fordel skrue op for mængden af gær. Jeg bruger gerne 25 gram og lader dejen hæve i en god times tid. Gerne et lunt sted, da det sætter fut i hævningen. Mere gær og kortere hævning kan også snildt give et lækkert resultat.

Er du på udkig efter flere opskrifter på morgenbrød? Så har jeg efterhånden samlet en hel del sammen i årenes løb og jeg har da også delt gavmildt ud af dem her på siden. Du kan f.eks. tjekke kategorien brød, hvor man efterhånden finder lidt af hvert. Fra koldhævede håndværkere til verdens bedste hvidløgsbrød med ost og sødmælksfranskbrød.

Er du på udkig efter en lækker dessert vil jeg anbefale dig at hoppe ind i kategorien dessert, is og kage – her finder du nemlig masser af opskrifter til den søde tand. Jeg kan blandt andet anbefale dig at prøve jordbærdessert eller jordbærlagkage med flødeboller. Eller eventuelt en færøsk æblekage, som er en smule anderledes end de kager vi kender her i Danmark. Er du i is-hjørnet så skal du næsten prøve Daim islagkage, som er en sand klassiker eller en snickers islagkage, som mine gæster altid synes er et kæmpe hit.

Skagenslapper – opskrift på æltefri og koldhævede

Recipe by NannaPretzmann.dk
0.0 from 0 votes
Antal

8

styk
Forberedelsestid

5

minutter
Tilberedningstid

14

minutter

Her finder du en let opskrift på koldhævede skagenslapper med sprød top og blødt indre.

Ingredienser

  • 15 gram gær

  • 5 dl vand

  • 2 tsk. salt

  • 1 tsk. honning (eller sukker)

  • 500 gram hvedemel

  • Cirka 50 gram stenformalet hvedemel

  • Birkes, sesam og solsikkefrø

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunkne vand. Kom resten af ingredienserne i skålen og miks grundigt. Det er nu en tyk, klistret dej med konsistens af alt for tyk grød.
    Dæk dejen med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den starte hævningen på køkkenbordet. Når hævningen er godt i gang, kan du sætte den i køleskabet natten over.
  • Næste morgen tænder du ovnen på 240 grader.
  • Kom solsikkekerner på din bordplade og vip dejen ovenpå. Drys nu sesam og birkes på toppen. Del dejen med en dejskære.
    Sæt herefter skagenslapper på en bageplade med bagepapir.
  • Bages i cirka 14 minutter.

Noter

  • Tip – du kan med fordel skrue op for mængden af gær, hvis du gerne vil spise bollerne sammen dag. Jeg bruger gerne 25 gram og lader dejen hæve i en god times tid.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?