NannaPretzmann.dk
Dukkehuse til drenge og piger på tilbud

Norske klejner – opskrift på store klejner 

Norske klejner
 Så længe jeg kan huske har jeg elsket norske klejner. Faktisk har vi altid fået dem på min fødselsdag i november, for der var vi altid lige kommet frem hos bageren. Nu kommer de jo frem allerede før vi træder ind i november, men sådan har det altså ikke altid været. Kom jeg lige til at lyde utrolig gammel der?! “Dengang mor var barn” gammel agtig.. Haha I think so.

Nå, men min kærlighed til trods, så havde jeg før idag aldrig forsøgt mig med at lave dem selv. Det har jeg nu og det bliver de da kun bedre af.

Du kan med fordel lave en større portion og fryse dem ned (uden glasur). Selvfølgelig er de bedst nylavede, men sådan er det jo med det meste. Sidste år fik jeg nemlig en pose med hjem fra min svigermor. Der tog jeg bare et par stykket op ad gangen og lunede i ovnen. Det fungere super godt.

Opskrift på norske klejner med citron glasur

Cirka 10 styk

Klejnedej

1 dl lunken vand
25 gram gær

1 æg

50 gram smør (stuetemperatur)

50 gram rørsukker

1/2 tsk kanel

1 tsk kardemomme

Skallen af en revet citron (øko)

275 gram hvedemel

1 pakke palmin til kogning af klejner

Glasur

150 gram flormelis

1 1/2 spsk saft fra citron

1 spsk vand
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Den skal herefter hæve en times tid.

Når dejen har hævet er det tid til at rulle den ud. Men først kommer du palminen i en gryde og varmer den op.

Dejen ruller du nu ud (cirka 15x50cm) og deler den i 10 stykker. Har du en klejnerulle, så brug den. Sådan en er jeg ikke den heldige indehaver af, så jeg brugte en pizzaskære. Jeg lavede også hul i midten af dejen og tog derefter den ene ende igennem hullet. Se billeder nedenfor.


  
Test om palminen er varm nok ved at drysse lidt mel i. Bobler det, så er det varmt nok.

Kom et par klejner i ad gangen. De må ikke overlappe hinanden. Efter et par minutter vender du klejnerne, så de bliver gyldne på begge sider.

Brug en hulske til at tage klejnerne op og læg dem herefter på køkkenrulle, så det overskydende palmin suges væk.

Lad dem køle inden du kommer glasur på.


IMG_4196.JPG

Find opskrift på // Ris a la mande kage HER // nissebrød HER // hjemmelavet gløgg HER // 3 slags brændte mandler // nissepis //

   

16 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dukkehuse til drenge og piger på tilbud