NannaPretzmann.dk
Pimp madpakken: En leverdreng behøver ikke være kedelig

3 slags brændte mandler i mikroovnen

brændte-mandler-i-mikroovnen brændte-mandler-i-mikroovnen

Den anden dag fik jeg simpelthen sådan lyst til brændte mandler. Den julestemning bliver ved med at snige sig ind på mig, så i år skal den altså ha’ gas. Men først i december. Så indtil vi rammer julemåneden fornøjer jeg mig lidt med et lager af forskellige brændte mandler. Jeg har tidligere delt et par forskellige opskrifter på brændte mandler i mikroovnen. Det tager under 5 minutter at lave dem og det er altså meget, meget let. Her får i mine tre favorit opskrifter. De to af dem har jeg egentlig tidligere delt, men en gang mere skader vel ikke 😛 Den tredje og nye har jeg fundet inspiration til ovre hos Cana HER.

OBS – vær forsigtigt, når du laver de brændte mandler. Sukkeret bliver hammer varmt. Og husk at bruge en skål beregnet til de høje temperature 🙂

Opskrift på brændte mandler med Bailey’s

2oo gram mandler

4 spsk rørsukker

3 spsk Bailey’s

1/2 tsk kanel

 

1. Kom alle ingredienserne i en skål, som kan tåle høje temperaturer og har høj kant, da det bobler godt op. Miks det hele godt sammen.

2. Sæt i mikroovnen og giv 2 minutter på fuld styrke.

3. Tag forsigtigt skålen ud, rør godt rundt og giv yderligere 2 minutter i mikroovnen.

4. Tag Forsigtigt skålen ud (det er meget varmt) og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir, så det ikke bliver en stor klump og lad mandlerne køle ned.

 

Opskrift på brændte mandler med lakrids

200 gram mandler

2-3 tsk lakridspulver (efter smag)

3 spsk vand

4 spsk rørsukker
1. Kom alle ingredienserne i en skål, som kan tåle høje temperaturer og har høj kant, da det bobler godt op. Miks det hele godt sammen.

2. Sæt i mikroovnen og giv 2 minutter på fuld styrke.

3. Tag forsigtigt skålen ud, rør godt rundt og giv yderligere 2 minutter i mikroovnen.

4. Tag Forsigtigt skålen ud (det er meget varmt) og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir, så det ikke bliver en stor klump og lad mandlerne køle ned.

 

Opskrift på brændte mandler

200 gram mandler

1 tsk kanel

1 tsk vaniljesukker

4 spsk rørsukker

3 spsk vand

 

1. Kom alle ingredienserne i en skål, som kan tåle høje temperaturer og har høj kant, da det bobler godt op. Miks det hele godt sammen.

2. Sæt i mikroovnen og giv 2 minutter på fuld styrke.

3. Tag forsigtigt skålen ud, rør godt rundt og giv yderligere 2 minutter i mikroovnen.

4. Tag Forsigtigt skålen ud (det er meget varmt) og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir, så det ikke bliver en stor klump og lad mandlerne køle ned.

brændte-mandler-i-mikroovnen

Find også opskrift på // Norske klejner // Ris a la mande cheesecake // Krydret julebrød // Nissepis // Spinatboller // Valnødde boller // Toffifee cheesecake //

   

10 kommentarer

  • Camilla

    Koger du mandlerne først?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth

    Hej. Lækre opskrifter du ligger op, bliver altid lækkersulten når der kommer nye opslag fra dig 😬😛 jeg var nødt til at lave de brændte. mandler med bailey da jeg læste dit opslag, kunne ikke lade være 😁 men de blev bløde og lidt seje 😞 lavet i mikroovnen..ligger du noget over skålen? Tak for gode opskrifter, det er meget inspirerende at følge dig. Hilsen lisbeth. Ps. Glædelig jul 🎄

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa, det er jeg glad for at høre 🙂 jeg lægger intet over og har ikke oplevet det, så er egentlig ikke helt klar over hvad det skyldes :/

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Hej Nanna, lyder nemt med brændte mandler i mikroovnen…
    Men hvilke skåle kan tåle høje temperaturer, magretheskåle, fandt en fra Ikea, der stod max 100grader?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Winnie kjær

    En almindelig glasskål er god i mikroovn

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Louise

    Hej Nanna…

    Mine brændte mandler krystalisere slet ikke, altså sukkeret .. De bliver “bare” bløde og blanke? 🙁 🙁 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

    Fantastisk! Intet mindre… Hvor er det bare nemt. Jeg tror I der har problemer med at de bliver bløde, ikke har givet dem lang nok tid. Prøv med 1/2 minut mere.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pimp madpakken: En leverdreng behøver ikke være kedelig