Fødselsdag i børnehaven: Frugt kone & tusindben af pølsehorn – Nanna Pretzmann
4 år!!!! Og vanvittige rabatter..

Fødselsdag i børnehaven: Frugt kone & tusindben af pølsehorn


Indeholder affliate links

Frugt kone (frugt kagemand)

image

Som de fleste nok har set her på domænet, så har der været lidt af en fødselsdags stemning her i bulen. Igår fyldte mine piger nemlig hele fire år. Idag skulle det fejres i børnehaven, hvor min ene trut går. Der er ingen sukker politik, så egentlig er der jo frit slag til hvad man vil tage med. Vi holdte os dog til en frugt kone eller pige, som Celina insistere på at vi kalder hende. Dertil lavede et tusindben af pølsehorn. Vi kom spinat i, så den blev grøn, men man kan jo farve med pastafarve, hvis man ønsker en anden farve.

Frugtkonen er ret simpel at lave. Hendes hoved er en vandmelon. Håret er ananas og øjnene er jordbær og vindruer sat fast med tandstikker. Næsen er også en vindrue og munden er blåbær. Armene er gaia melon og det samme er kjolen sammen med jordbær, blåbær og vindruer.

Frugtfigur fødselsdag i børnehave

Frugt figur til børn

Opskrift på tusindben af pølsehorn

Cirka 32 pølsehorn

  • 4 dl mælk
  • 50 gram gær
  • 250 gram frisk spinat (kan undlades eller erstattes med pastafarve)
  • 100 gram sukker
  • 3 æg
  • 50 gram smeltet smør
  • 2 tsk salt
  • 800-1000 gram mel
  • 1 æg til pensling (eller mælk)
  • Pølser

Pynt

Start med at lune halvdelen af mælken. Pas på, at den ikke bliver for varm, for så tager den livet af gæren. Opløs gæren i mælken og tilsæt æg samt den smeltede smør. Blend spinatten med den sidste halvdel af mælken og tilsæt den til dejen. Tilføj mel, sukker og salt. Ælt dejen godt igennem. Dejen skal ikke klistre for meget, så er det bedre og tilsætte lidt mere mel.
Stil dejen lunt og lad den hæve i en times tid.

Del dejen i 4 lige store dele. Del hver del i 8 stykker. Slå 2-3 stykker sammen til tusindbenets hoved. Resten rullede jeg til pølse og svang to gange omkring en halv pølse inden jeg satte pølsehornet bag tusindbenents hoved. Jeg fik en 6 horn i overskud, som jeg blot bagte på en anden bageplade samtidig.

Lad hæve i cirka 20 minutter. Start ovnen på 180 grader.

Bolleslange

Pensel pølsehornene med æg.

Bages i cirka 15 minutter.

Når tusindbens pølsehornet er afkølet kan man sætte øjnene fast med en smule glasur. Tegn mund med tuscher og kom følehorn på.

Tusindben af Pølsehorn

Pølsehorns slange

Se flere frugtdyr HER og find flere opskrifter til børn HER 🙂

 

Psst har i set at Miinto har 40% på ALT idag – både til børn og voksne. Find tilbud HER

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 år!!!! Og vanvittige rabatter..