Bløde og luftige bamseboller – Nanna Pretzmann
Fredagskagen: Skildpadde islagkage

Bløde og luftige bamseboller

bamseboller opskrift-bamsebollerboller-opskrift

Så er det ved at være sidste opskrift fra ungernes fødselsdag i denne omgang. Til tærter, salater og kagemand fik vi også en omgang lækre og luftige bamseboller. Selvfølgelig serveret med lækkert pålæg og tandsmør. Jeg er blevet svært glad for denne opskrift. Den er et sikkert hit hver gang, den mislykkes aldrig og så er den let at variere og bruger til alskens ting. Som f.eks. dette lækre møllehjul med mozzarella og pestofyld.

 

Opskrift på luftige og bløde bamseboller

16 styk

50 gram gær

4 dl lunken mælk

50 gram smeltet smør

2 æg

1 tsk salt

2 tsk rørsukker

Cirka 12 dl hvedemel

Pensling: 1/2 æg

 

Start med at røre gæren ud i det lune mælk. Tilsæt æg, salt, rørsukker, og smør. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel.

Lad dejen hæve en times tid på køkkenbordet. Del dejen i 16 stykker og rul til boller. Sæt tæt på en bradepande, således at de vokser sammen, når de hæver.

Nedenstående kan undlades, og bollerne kan blot efterhæve 20 minutter på køkkenbordet, men metoden giver ekstra luftige boller.

Sæt bradepanden på øverste rille i oven. Kom et ildfastfad i bunden af ovnen og hæld et par liter kogende vand i fadet. Luk ovnen og lad bollerne hæve i dampen i 15-20 minutter. Tag herefter fadet med vandet og bagepladen med boller ud og tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn). Pensl med æg.

Når ovnen er varm skal bollerne bages i cirka 20 minutter til de er gyldne. (Vandet skal ikke bage med).

 

>> Følg også med på Instagram – min profil med mad HER eller min private HER <<

img_6188img_6189

Find også opskrift på // Grove spinatboller med hytteost // Møllehjul // Rustikke stykker // Rødbedeboller // Squashboller // Hindbærdrøm // Pizzamuffins // Eller alle opskrifter HER

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagskagen: Skildpadde islagkage