Nu er det jo godtnok ikke søndag og dermed ikke den dag jeg i fremtiden har besluttet af dele bage og madopskrifter, men i og med jeg har bagt så røgen står ud af ørene den seneste uge, så synes jeg da også at i skulle have glæde af opskriften på rødbede boller. Som jeg har nævnt mange gange, så prøver vi altid at lave madpakker, når vi skal på turer. Mest for at spare pengene, men også fordi det er ærgeligt at give høje priser for mad, som oftest er junk. Ideen til rødbede boller opstod, da jeg så Kaja fra Sundemadpakker.dk havde brugt rødbede smoothie til boller. Jeg har bare brugt almindelig revet rødbede istedet. Det giver nøjagtigt ligeså godt et resultatet som revet gulerød gør i boller. Dejligt lækre og luftige, men med gods i. I øvrigt er mine ene datter svært begejstret for den fine lyserøde farve, som mest af alt får bollerne til at minde om prinsesse boller. Rødbeder vil ungerne ærlig ikke spise ellers. Jeg synes egentlig ikke at de er kræsne, men rodfrugter hitter ikke. Men i boller opdager de altså ikke at de spiser dem 😛
Opskrift på rødbede boller
Cirka 18 styk rødbede boller
- 50 gram gær
- 300 gram revet rødbede
- 5 dl lunken vand
- 2 tsk salt
- 2 tsk honning
- 4 dl durummel
- Cirka 12 dl hvedemel
- Vand/mælk til pensling
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt og honning og rør godt sammen. Riv rødbederne. Jeg bruger mit Moulinex (købes HER). Det er super let at bruge og efterfølgende kommer det blot i opvaskemaskinen. Skønt for en doven Frans, som mig, der ikke gider rive grønsager 😛
De revne rødbeder kommes i og det samme gør durum mel. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem.
Lad hæve i en times tid under et klæde. Ælt dejen kort og del den ud i boller. Sæt på bageplade og lad hæve i cirka 20 minutter til en halv time. Pensel med vand eller mælk og bag ved 200 grader (varmluft) i cirka 15-16 minutter.
Find også opskrift på // Pølsehorn med spinat // Pizzasnegle // One pot pasta – hurtig aftensmad // Toffifee cheesecake // Pizza boller //
Og husk nu i kan vinde 4 entrebilletter til Odense Zoo HER
Mums de ser gode ud <3
Forfatter
Så gode – tak for ideen 😘
Ser rigtig lækker ud, så de skal da prøves.
Kommer de til at smage af rødbede ??
Forfatter
Lidt, men ikke voldsomt gennemtrængende ☺️
Koger du rødbeden først eller skræller du den bare og så river bagefter
Forfatter
Jeg skræller bare og river 🙂
Super tak for svaret, de står til hævning nu:)
Super tak for svaret, de står til hævning nu 🙂
Forfatter
Håber de smager ☺
De var rigtig gode de skal helt klart laves igen.Har en kræsen datter og hun var hel vild med dem 🙂
Forfatter
Det er jeg så glad for at høre 😀
Har lige bagt dem og de ser fine ud ,
men familien bryder sig ikke om rødbedesmagen . Manden siger de kan bruges i valgkampen
Super idé. Min søn hader rødbede så nu prøver vi at lave “magiske” boller. Mine er dog helt pinke, da jeg tog fint rivejern. Vi glæder os til at smage.
Forfatter
De kan virkelig blive fine i farven 🙂 Håber det er en succes 🙂